Güneydoğu cayır cayır

Terör saldırılarının merkezindeki Güneydoğu, şimdi de orman yangınlarıyla savaşıyor. Tunceli ve Mardin’de yangınlar sürerken, Şırnak’ta ise alevlere müdahale sırasında dumandan etkilenen bir uzman çavuş şehit oldu.

Güneydoğu cayır cayır

Terör olaylarının arttığı Güneydoğu’da özellikle bu hafta orman yangınlarının biri bitmeden diğeri başladı. Tunceli’nin Kocakoç ve Ambar Köyleri ile Mardin’in Bagok Dağı’nda çıkan orman yangınları söndürülmeye çalışılıyor. Suriye sınırında çıkan orman yangını da Hatay’a sıçradı ve alevler güçlükle kontrol altına alındı. Irak sınırında meydana gelen yangına müdahale ederken rahatsızlanan Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez ise kaldırıldığı hastanede şehit düştü. 

PKK’LILAR SÖNDÜRME ARACINI YAKINCA

Tunceli’de merkeze bağlı Kocakoç ile Ambar köyleri arasındaki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını geniş bir alana yayılarak devam etti. Karayolu ile bölgeye ulaşım olmadığı için alevlere müdahale edilemeyince Tunceli Belediyesi’nden sık sık anonslar yapılarak yangına müdahale edilmesi için vatandaşa çağrıda bulunuldu. Toplanan vatandaşlar yangın bölgesine yakın yerlere belediye otobüsleri ile taşındı. Bölgeye gidenler alevlere kazma, kürek ve diğer imkanlarla müdahale ederek daha da büyümesini önlemeye çalıştı. Alevlerin yaklaşık 70 dekarlık alanda etkili olduğu belirtiliyor. Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait tek yangın söndürme aracının geçen hafta Çiçekli Köyü yakınlarında PKK’lılar tarafından yakılması üzerine müdürlüğün de yangına müdahale edemediği bildirildi.

BAGOK DAĞI’NDA YANGIN

Mardin’in Nusaybin-Midyat ilçeleri arasındaki Bagok Dağı’nda ise önceki gece başlayan yangın dün devam etti. Alevlere Nusaybin Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederken, vatandaşlar da söndürme çalışmalarına katıldı. Belediyeler yangın söndürme çalışmalarına katılmaları için vatandaşlara sık sık anonslar yaparak çağrıda bulundu. Nusaybin Belediye Başkan Vekili Cengiz Kök, önceki gece çıkan yangını söndürdüklerini, ancak yangının sabah saatlerinde tekrar başladığını söyledi. Yangının çıkış sebebini bilmediklerini belirten Kök, “Orman Bakanlığı’ndan yangın söndürme helikopterini istemelerini talep ettik. Bölgede bulunan birçok yerleşim yeri tehdit altına girdi. Hiçbir devlet veya hükümet yetkilisi konuyla ilgili bizi aramadı, hiçbir yardım yapılmadı” dedi.

HATAY’DA ALEVLER KONTROL ALTINDA

İskenderun’da Karayılan Jandarma Tabur Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerce yapılan saldırının ardından ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı. Kahramanmaraş ve Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan yangın söndürme çalışmaları yaparken, Hatay Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangına güvenlik neden ile müdahale yapılamamıştı.

DUMANDAN ETKİLENEN UZM. ÇAVUŞ ŞEHİT DÜŞTÜ

Şırnak Uludere’deki Irak sınırında meydana gelen yangına müdahale ederken rahatsızlanan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

Uludere’de sınırın Irak tarafında henüz belirlenemeyen nedenle başlayan örtü yangını, rüzgarın etkisiyle 48. Hudut Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu bölgeye doğru yayılmaya başladı. Tugay Komutanlığı ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Çalışmalar sırasında rahatsızlanan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez, helikopterle Şırnak Asker Hastanesine kaldırıldı. Dumandan etkilendiği belirtilen Ölmez, buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Şehit Ölmez için Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde tören düzenlendi. Şehidin öz geçmişi okundu, dualar edildi. Daha sonra şehit Ölmez’in cenazesi, memleketi Osmaniye’ye uğurlandı. 

YENİ ALDIĞI EVİNDE 15 GÜN OTURABİLDİ

Hüseyin Ölmez’in şehit olduğu haberi, Osmaniye’de yaşayan eşi Tuğba Esin (33), çocukları Yeşim Yaren (16) ve Ömer Yiğit Ölmez’e (12) sağlık görevlileri eşliğinde iletildi. Site sakinleri acı haber üzerine dairelerin pencere ve balkonlarına Türk bayrağı astı.

Ölmez ailesinin oturduğu sitenin görevlisi Mehmet Gök, ailenin sitede yeni aldıkları evlerine ramazanda taşındıklarını belirterek, “Şehidimiz bir ay önce aldığı yeni evinde 15 gün kadar kaldıktan sonra görev yerine döndü. Giderken ‘Çocukları size emanet ediyorum. Ben gidiyorum’ dedi. Vedalaştık ve gitti” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X