Güneyyaka Sulama Projesi Keramet Sulama Birliği’nde

Orhangazi’de Güneyyaka Sulama Projesi’nin bakım ve işletme işinin yürütmesinin, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İznik Gölü Keramet Sulama Birliği’ne devredildiği belirtildi.

Güneyyaka Sulama Projesi Keramet Sulama Birliği’nde

NEVZAT OKUMUŞ

 

Güneyyaka Sulama Birliği’nin 2016 yılındaki genel kurulunu yapmaması ve Kasım ayında toplanması gereken Birlik Meclisi’nin toplanmaması nedeniyle DSİ Genel Müdürlüğü’nce feshedildiği kaydedildi. Keramet Sulama Birliği yönetimi, adı geçen projeden yararlanacak olan mahalle muhtarlarla görüştü ve proje hakkında bilgiler aktarıldı.

 

Yapımı halen devam eden Güneyyaka Sulama Projesi’nin işletmesini devralan İznik Gölü Keramet Sulama Birliği Başkanı Recai Paçin, “Bu proje kapsamında köylüye en iyisini vermeye çalışacağız. İlk etapta Gölyaka’nın batısına kadar olan kısımda su basılacak” dedi. 

KARTLI SİSTEM GELECEK

Toplantıda muhtarlar yaşadıkları sıkıntıları aktarırken, proje tamamlandığında sulama suyu kullanmak isteyen çiftçilerin kartlı sistemle su alabileceklerini söyleyen Keramet Sulama Birliği Başkanı Recai Paçin, kart fiyatını kendilerinin belirleyeceğini söyledi. Proje kapsamında yer alan arazilerdeki eksikliklerin arazi sahipleri tarafından tespit edilerek mahalle muhtarlarına veya İznik Gölü Keramet Sulama Birliği’ne 15 Şubat 2017 tarihine kadar bildirilmeleri istendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X