Gürsu Adrenalin Park açıldı

Gürsu Belediyesi, ilçenin doğa sporları alanında gelişimini sağlamak amacıyla oluşturduğu Adrenalin Park’ı hizmete açtı.

Gürsu Adrenalin Park açıldı

Gürsu’da bulunan Ericek Göleti çevresinde oluşturulan ‘Adrenalin Park’, Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından oluşturulan ‘Kırsalda Alternatif Turizmin Cazip Hale Getirilmesi Projesi’ ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan (BEBKA alınan hibe desteğiyle oluşturuldu. 385 bin TL’lik hibe desteği alan proje, Gürsu Belediyesi’nce gerçekleştirilecek 100 bin TL’lik maliyetle, toplamda 485 bin TL’lik bütçeyle hayata geçiriliyor.

Gürsu’nun, doğa sporları alanında Bursa’nın merkezi olması hedefiyle oluşturulan Adrenalin Park bünyesinde tam otomatik olimpik trap poligonu, okçuluk poligonu, dağcılık-tırmanma parkuru, atv safari parkuru, arama kurtarma ve dağcılık eğitimleri için çok amaçlı yapay duvar, kampçılık alanı, zipline hattı, gölet sporları alanı, yamaç paraşütü başlangıç eğitim alanı ve seyir alanları yer alıyor. Ericek Göleti çevresinde oluşturulan merkezle, eğlence unsurunun da olduğu doğa turizminin geliştirilmesi, turistlerin bölgeye çekilmesi amaçlanıyor.

ALTERNATİF TURİZM

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Adrenalin Park’ın sadece Gürsu değil Bursa’nın tamamına hitap edecek bir tesis olduğunu belirtti. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da, “Gürsumuzun tarihi ve doğal zenginlikleriyle ön plana çıktığı önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Adrenalin Parkımızla, ilçemizin alternatif turizm alanında gelişimini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X