Gürsu Atatürk’ten örnek proje

‘Okul evde başlar’ ilkesiyle yola çıkan Gürsu Atatürk İlkokulu, velileri eğitimin merkezine çekmek için harekete geçti.

Gürsu Atatürk’ten örnek proje

Gürsu Atatürk İlkokulu Müdürü Harun Candan, okulun sorunlarını belirlemek için öğretmenlerden bir proje ekibi oluşturdu. Proje ekibi sorunların başında veliler ile okul arasında yaşanan iletişim sorunu olduğunu ortaya koydu. Velilerin eğitim noktasında yeterli desteği vermediği tespit edildi. Bunun  velilerin ‘yeterli bilgi ve donanıma sahip olmamaları’ndan kaynaklandığı görüldü. Bunun üzerine veliler için bir proje gerçekleştirildi. 

Okul Müdürü Harun Candan, ‘Öğretmenlerimizin yaptığı çalışmaların ya da ödevlerin veli tarafından yeterli katkıyı görmediğini fark ettik. Bunun velilerin çocuk yetiştirmede yeterli bilgiye sahip olmamasından kaynaklandığını tespit ettik. Dört ayaklı eğitimin veli ayağının yeterli derecede  ilerlemediğini gördük . Bu nedenlerden dolayı velimizin çocuklarına örnek olması, çocuk eğitimi hakkında bilgilendirilmesi için ‘Veliler Kitap Okuyor’ projesini hazırladık’ dedi.

Veli ile öğretmenler ve okul yönetimi arasındaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında velilere her ay komisyonun belirlediği bir kitap veriliyor. Veliler çocuk eğitimi ile ilgili  kitabı okuyor. Ay sonunda da kitaptaki bilgileri kapsayan bir sınav yapılıyor. Sınavda dereceye giren velilere de hediyeler veriliyor. 

‘Veliler Kitap Okuyor’ projesinin ilk ayağında 90 veli kitabı alarak okudu. Yapılan sınavda  Fatma Balcı birinci,  Eraydın Yaman ikinci, Seda Şahin Aktaş da üçüncü oldu.  Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Yapılan sınavda 60 puanın altında not alan veli olmadığını belirten Müdür Harun Candan, ‘Bu da  projeyi velilerimizin ne denli önemsediklerini gösteriyor.  Yıl sonuna kadar  veli sayısını artırarak  6 ayda 6 tane eğitim kitabı okutturmayı planlıyoruz’ dedi.

Sınavda dereceye giren velilerin ödüllerini Gürsu İlçe Milli Eğitim  Müdürü Hayrul Döğen verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X