Gürsu Belediyesi’nden çevreye rekor destek

Gürsu Belediyesi sıfır atık ve geri dönüşüm konusundaki duyarlılığını düzenlediği kampanyalarla ilçe halkına da benimsetti. İlçede son bir yılda 118. 730 KG geri dönüştürülebilir atık toplandı.

Gürsu Belediyesi’nden çevreye rekor destek

Gürsu Belediyesi, 102 bini aşan nüfuslu Gürsu’da sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda başlattığı farkındalık kampanyaları ile Bursa’nın en çevreci belediyelerinden biri olduğunu gösterdi. Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nce, Son Bir Yılda 118.730 kg geri dönüştürülebilir atık toplanarak;

-2.018,41 adet Ağaç Kesilmekten Kurtarıldı,
-21.015,21 kilogramlık Sera Gazı Salınımı Önlendi,
-486.793 Kwh Enerji tüketimi önlendi.
-296,82 M3 depolama alanı kazanç sağlandı.

Sıfır atık duyarlılığını özellikle kampanyaları ile sıklıkla gündeme taşıyan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsu’muzun katı atık depolama alanına giden çöp miktarını azaltıp, çevremizin korunmasını sağlıyoruz. Çöpün taşınması ve depolanmasını kolaylaştırıyoruz. Hammadde kullanımını azaltarak, doğal kaynaklarımızı koruyoruz. %95’lere varan oranlarda enerji tasarrufu sağlamaya katkı sunuyoruz. Kısacası geleceğimize yatırım yapıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızla ile çalışmalarımız sürmeye devam edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X