Gürsu sonbaharda hastanesine kavuşacak

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi inşaatında son aşamaya gelindiğini belirterek, sonbaharda hizmete sunmayı planladıklarını söyledi.

Gürsu sonbaharda hastanesine kavuşacak

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, her ilçeye bir hastane yatırımı çalışmaları kapsamında yapımına başlanan Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi inşaatında son aşamaya gelindiğini bildirdi. 

Dr. Özcan Akan Gürsu’nun Zafer Mahallesi’nde inşaatına devam edilen Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. Hastanenin, ilçenin hızla artan nüfusu göz önünde bulundurularak tasarlandığını belirten Dr. Akan, “Gürsu ilçemiz yaklaşık 75 bin nüfusa sahip merkez ilçelerimizden ve hızla göç almaya devam ediyor. İlçemizin ve Bursa’nın ihtiyaçları doğrultusunda Sağlık Bakanlığımızın da girişimleriyle bölgeye modern bir sağlık tesisi kazandırmak için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

87 YATAKLI OLACAK

Hastane yapımında yardımları bulunan Rönesans firması yetkililerine de teşekkür eden Dr. Akan, “Hastanemiz 12 bin 706 metrekare alana sahip ve 87 yataklı olacak. İçerisinde 45 hasta odası, 4 ameliyathane, 2 doğum odası, 30 poliklinik muayene odası, 1 ağız diş ve destek odası, 2 Acil Poliklinik ile 15 acil müşahede yeri bulunacak. Şu an için hastanemizin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 85 i geçti. Bina içerisinde tesisat, kapı ve montaj çalışmalarımız son aşamada. Dış cephe ve peyzaj çalışmaları devam ediyor. Hastane inşaatını önümüzdeki 2-3 ay içerisinde tamamlayıp, sonbaharda Gürsulu vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

YIĞILMANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Hastanenin tamamlanmasıyla Gürsuluların modern bir ilçe devlet hastanesine kavuşacağını belirten Akan, “Hastanemizin tamamlanması ile daha önce sağlık hizmeti için merkez ilçelerdeki hastanelere giden Gürsulu vatandaşlarımız, kendi ilçelerinde tedavi olma şansını yakalayacak. Böylelikle merkezde bulunan hastanelerimizde de yığılmanın önüne geçilmiş olacak. Hastanemiz merhum Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın isteğiydi. İnşallah bittiğinde kendisinin de isteğini yerine getirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X