Gürsu sonbaharda hastanesine kavuşacak

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Gürsu’da modern sağlık hizmetlerini taşıyacak olan Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi’nin yıl sonuna doğru tamamlanacağını bildirdi.

Gürsu sonbaharda hastanesine kavuşacak

İnşaası devam eden Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, ilçenin hızla büyüyen bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çekti. Dr. Akan, “Yaklaşık 75 bin nüfusa sahip merkez ilçelerimizden Gürsu, hızla göç almaya devam ediyor. Bu nedenle daha önce aldığımız, her ilçede bir hastane yatırımı kararı kapsamında Gürsu’ya merhum eski Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın da vasiyeti üzerine Sağlık Bakanımızın girişimleriyle modern bir sağlık tesisi kazandırmak için uğraşıyoruz” dedi.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Hastane yapımında yardımları bulunan Rönesans firması yetkililerine de teşekkür eden Dr. Akan, “Hastanemiz 12 bin 706 metrekare alana sahip ve 87 yataklı olacak. İçerisinde 45 hasta odası, 4 ameliyathane, 2 doğum odası, 30 poliklinik muayene odası, 1 ağız diş ve destek odası, 2 Acil Poliklinik ile 15 acil müşahede yeri bulunacak. Şu an hastanemizi tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Hastanenin yarısından fazlası tamamlandı ve inşası tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.

YIĞILMANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Hastanenin tamamlanmasıyla Gürsuluların modern bir ilçe devlet hastanesine kavuşacağını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Hastanemiz tamamlandığında Gürsulu vatandaşlarımız kendi ilçelerinde tedavi olma şansını yakalayacak. Böylelikle merkezde bulunan hastanelerimizde de yığılmanın önüne geçilmiş olacak. Hastanemizi sonbahara yetiştirip merhum Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın isteğini gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X