Gürsu’da deprem gerçeği anlatıldı

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, “Gürsu’da deprem gerçeği” konulu konferansta konuştu.

Gürsu’da deprem gerçeği anlatıldı

Belediye meclis salonunda düzenlenen konferansta konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Gürsu’nun deprem riski en yüksek ilçelerden birisi olduğunu ifade ederek, “Bu bölgede oluşacak depremlerden en fazla etkilenecek olan ilçelerden bir tanesi Gürsu’dur. Bunun sebepleri fay hattına olan yakınlıklar, zeminin özellikleri, sıvılaşma alanlarının çok olmasından kaynaklanıyor. Deprem riskini belirleyerek alınacak tedbirlerle belediye işbirliği konusunda çalışmamız olacak” dedi.

 

Engin Er, Gürsu’nun sadece Bursa’da değil, İstanbul Bölgesi’nde de meydana gelecek bir depremde etkileneceğini ifade ederek, Gürsu’nun zemini için bardaktaki su benzetmesi yaptı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçe olarak deprem bölgesinde olduklarını, gerekli tedbiri almak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Gerek kentsel dönüşüm, gerekse vatandaşlarımızı bilgilendirmek için programlar yapıyoruz. Halkımıza deprem bilinci ile yaşaması gerektiğini anlatıyoruz. Kentsel dönüşüm bireysel anlamda başladı. 1 buçuk yıl içerisinde yaklaşık 200 bina yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Özellikle Yeni Doğan Bölgesi’ne öncelik veriyoruz. Çünkü diğer mahallelerdeki yapıların yüzde 60’ı 1999 depreminden sonra yapıldığı için onlar biraz daha sağlam ve kullanılabilir durumdalar” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X