Gürsu’da kadın kursiyerlere budama ve aşılama eğitimi

Gürsu Belediyesi ve Gürsu Ziraat Odası işbirliğinde hayata geçirilen ‘İşsiz Kadınların Tarım Sektöründe İstihdam Edilmesi Projesi’ kapsamında kadın kursiyerlere budama ve aşılama eğitimleri veriliyor.

Gürsu’da kadın kursiyerlere budama ve aşılama eğitimi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı’na sunularak hibe almaya hakkı kazanan proje kapsamında başlatılan mesleki teorik eğitimler tamamlandı. 25 kadın katılımcı arazideki pratik eğitimlere devam ediyor. Uygulamalı olarak aşılama ve budama eğitimleri alan katılımcılara, proje süresince ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti ve kişisel gelişim seminerleri de verilecek. Proje sonunda, sertifikalı aşılama ve budama personeli olarak yetişen kadınların, ilçede tarımda istihdam edilmeleri konusunda Gürsu Belediyesi Eğitim ve İş Eşleştirme Merkezi tarafından destek verilecek. 

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bir tarım ilçesi olan Gürsumuz için önemli bir proje. Projemizle kadınların tarım alanında istihdamına katkı sağlıyoruz. Özellikle hanım kardeşlerimizin sosyal ve kültürel alanlarda aktif rol almalarını önemsiyoruz. Hem de profesyonel kadro yetiştirmiş oluyoruz. Projede, 100 kadına ulaşmayı hedeflemiştik. Ancak ciddi oranda bir talep aldık. Bunun ardından mesleki eğitimleri proje sonrası dönemde de devam ettirme kararı aldık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X