Gürsu’da zararlılarla ‘sisli’ müdacele

Büyükşehir Belediyesi ve Gürsu Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden zararlılarla mücadeleyi sürdürüyor.

Gürsu’da zararlılarla ‘sisli’ müdacele

OSMAN GÜNEŞ

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’na bağlı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Gürsu Belediyesi desteğiyle oluşturulan çevre sağlığı ilaçlama ekipleri, halk sağlığını hedef alan çalışmalar kapsamında Gürsu genelinde çalışma yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık işleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğünden Veteriner Hekim Malik Battal, “Merkeze bağlı ilçelerdeki her cadde ve sokağın temiz ve pis su rögarları sisleme makinalarıyla hem kışı sıcak ve nemli ortamda geçiren sivrisineğe karşı, hem de kalorifer böceğine karşı ilaçlanıyor. Bu kapsamda başlatılan çalışmalar neticesinde Gürsu’da Yenidoğan ve Zafer Mahalleleri’nde çalışmalar tamamlandı. 10 gün içerisinde Gürsu genelinde köyler dahil olmak üzere bütün mahallelerimizi ilaçlayacağız” dedi.

KIŞ DA SÜRECEK

Uygulamanın sonbahar ve kış ayları boyunca süreceğini belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da, “İlaçlama ile kent zararlıları olarak tanımlanan sinek, hamamböceği gibi taşıyıcıların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bu taşıyıcılardan oluşabilecek bazı hastalıkların önlenmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X