Gürsu’nun AB ödüllü projesi örnek oldu

Gürsu Belediyesi’nin Avrupa Birliği’nden ödül alan projesi, Kalkınma Bakanlığı uzmanlarınca örnek proje olarak incelendi.

Gürsu’nun AB ödüllü projesi örnek oldu

Kalkınma Bakanlığı’ nın 35 kişiden oluşan uzman heyeti, Gürsu Belediyesi’ nin Avrupa Birliği’nden Yılın Girişimcilik Ödülü’nü kazanan ‘Yenilenebilir Enerji Projesi’ ni örnek proje olarak inceledi. Heyet, projeyi yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Projenin, Gürsu’nun sahip olduğu doğal potansiyelin kullanıldığı en önemli projelerden biri olduğunu belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçenin adının böyle örnek projelerle anılıyor olmasından memnuniyet duyduklarını ve ilçenin zenginliklerinin değerlendirileceği proje çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. 

Gürsu Belediyesi’nin 2013 yılında BEBKA Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği alarak hayata geçirdiği, Yenilenebilir Enerji Projesi, sektörde büyük bir farkındalığa imza attı. Proje kapsamında konut sektörüne, sanayiye, tarımsal işletmelere ve belediyecilik hizmetlerine model olacak 4 farklı uygulama hayata geçirilmiş oldu.

GÜNEŞ TARLASI

Projeyle, kendi enerjisini güneşten sağlayan akıllı ev, tüm park ve rekreasyon alanlarının sulamasının bedava yapılabildiği solar enerjili su pompaj sistemi, sokak hayvanlarının su ve yem ihtiyacının otomatik karşılandığı güneş pilli yemmatik sistemi ile belediyenin tüm elektrik giderlerinin yarısının güneş enerjisinden sağlandığı güneş tarlası kuruldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X