Gürsu’ya büyük talep

Gürsu’nun son iki yılda yüzdelik oranda en çok göç alan ilçe olduğunu belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, insanların Gürsu’ya büyük talepleri olduğunu ifade etti.

Gürsu’ya büyük talep

SEYİT GÜNDOĞAN

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu’nun son yıllarda halk tarafından tercih edilen bir ilçe olduğunu belirterek, yüzdelik oranda en çok göç alan ilçe olduklarını söyledi. İnsanların Gürsu’ya büyük talepleri olduğunu ifade eden Işık, “Son iki yılda yüzdelik orana baktığımız zaman Nilüfer’den daha çok göç alıyoruz. İnsanları Gürsu’ya en çok sevgi çekiyor. Devraldığımızda nüfus sıralamasında 10. sıradaydık. Geçen yıl Orhangazi’yi geçerek 9. sıraya, şu anda Karacabey’i geçerek 8. sıraya çıktık. İnsanların Gürsu’ya aşırı bir talebi var. Bu büyümenin bize dezavantajları var. Bizim de belediye olarak daha çok büyümemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Yenidoğan’ın elektrik ve suyunu aldığını ve en kısa zamanda doğalgazını da bağlayacaklarının altını çizen Işık, “Yenidoğan’ın imar sorununu ancak kentsel dönüşümle çözebiliriz. Projeden belediyeye düşen bütün haklar Yenidoğan için kullanırız. Belediyenin eli değmediği takdirde, oradaki imar sorununu çözemeyiz” diye konuştu. 

 

“ARMUDUN TANITIMINDA EKSİĞİZ”

Tarımla ilgili ciddi çalışmaları olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu armudunu değerlendirmek ve kalitesini arttırmak için Tarım A.Ş ile ortak bir projeleri bulunduğunu ifade etti. Işık, “Kaliteli armut yetiştiriyoruz ama bunun tanıtımında eksik kalıyoruz. Kent Meydanı ve Fomara’da 2015 yılında 10 ton, 2016’da 15 ton armut dağıttık. Ne kadar tanıtırsak, armudu o kadar iyi fiyata satarız. Tarım A.Ş ile geçen yıl Hollanda’ya 2-3 tır ayva ve armut gönderdik. Orada da bir piyasa oluşmaya başladı. İnsanlar tanımaya ve meyvenin tadını almaya başlayınca talep de doğuyor. Rusya’ya da gitti. Tarım A.Ş ile yurt dışı bağlantılarımız ciddi anlamda gelişirse, talep artar ve buna bağlı olarak üretim ve kalite daha da artar” dedi.

ADRENALİN PARK PROJESİ

Gürsu’nun yararına ne varsa, hizmet nereden gelirse getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Işık, “Gürsu’da otele büyük ihtiyaç var. Butik Oteli 2016’nın 6. aylarında açtık, şu anda full çalışıyor. 16 yataklı ama hiç boş kalmadı. OSB’de yapılan çalışma için otele büyük ihtiyaç var. Bununla birlikte Yamaç Paraşütü’nü geliştirdik. BEBKA’yla ortaklaşa Ericek Göleti ve çevresinde Adrenalin Park projesini geliştirdik. Uluslararası Tramp pisti yaptık, orada. O bölgeyi canlı hale getiriyoruz. Bu sezon başında açtığımız zaman turizme ciddi anlamda katkı sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X