Gurur gecesi

‘Ekonominin Oscarları’ sahiplerini buldu. Bursalı iş dünyasının gövde gösterisi yaptığı törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, sanayicilerin yalnızca ekonomiye değil, Türkiye’nin yarınlarına da umut kattığını söyledi.

Gurur gecesi

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK / ASLIHAN AYDIN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) geleneksel ‘Ekonomiye Değer katanlar Ödül Töreni’ dün akşam Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da hazır bulunduğu törenin açılışında konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, tüm zorluklara rağmen Bursa’nın ve Türkiye’nin büyüme yolculuğuna kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

”Bu örnek başarının aktörlüğünü üstlenerek büyük fedakarlık ve gayretle çalışan girişimcilerimizin başarısını kutlamak için bir aradayız” diyen Burkay şunları kaydetti:

”Ekonomimize değer katan büyük başarı hikayelerini hep birlikte yazdık. Önümüzdeki çok daha büyük hedefler var. Ekonomik seferberlik bilinciyle yeni destanlar yazabiliriz. Bunun için de büyük düşünmeye ve çok çalışmaya mecburuz. Ne terör ne bölgesel sorunlar ne de ülkemizin önünü kesmek isteyen güçler hedeflerimizi hayata geçirmemize engel olamayacaktır. Zaferin cephanesi üretimdir.”

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da, ödül alan firmaları kutladı.

BAKAN’DAN BÜYÜK ÖVGÜ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Ekonomiye Değer Katanlar’ adının biraz zayıf olduğunu söyledi.

Sanayicilerin yalnızca ekonomiye değer katmadığını Türkiye’nin yarınlarına da umut kattığını belirten Müezzinoğlu, ”Bugün Türkiye’nin büyük hedefleri varsa siz sanayiciler bu ülkenin dinamiği, lokomotifisiniz. Türkiye’nin 2002 yılında 26 milyar dolar ihracatı varken bugün Bursa’nın kendi ihracatı 13 milyar dolar. 14 yıl önce Türkiye’nin yaptığı ihracatın yarısını Bursa bugün tek başına yapıyor” dedi.

KIR TAVUĞU MUAMELESİ YAPTIRMAYIZ

Türkiye’nin bir yandan hedeflerine doğru yürüdüğünü bir yandan da sorunlarını çözmeye çalıştığını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, siyasi istikrarın ekonomik istikrarı da beraberinde getirdiğini kaydetti.

Türk milletinin hedefleri olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, ”Bu millet 2023 hedeflerine yürüyecektir. 150 yıldır bu ülkeye millete kır tavuğu muamelesi yaptılar. Bu millet kartal gibi yüksekten uçan bir millettir. Kim kır tavuğu muamelesi yaparsa bedelini öder. Bu millet ne kanadını kırdırır ne tüyünü yoldurur. Şehitlerimiz de bunun kanıtıdır. Geleceğimize ait hedefleri şehitlerimize borçluyuz. Bu milletin karşısında hiçbir tuzak hiçbir çukur başarıya ulaşamayacaktır. Tüm olumsuzluklara rağmen 2016 özgürlüğümüzü cesaretimizi özgüvenimizi artırmıştır” diye konuştu.

İŞADAMLARINI ALINLARINDAN ÖPÜYORUM

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünyanın hızla geliştiğine işaret etti.

Ülkelerin güçlü olmasının şehirlerin gelişmesine bağlı olduğuna vurgu yapan Altepe, ”Güçlü ve büyüyen şehirlerle birlikte güçlü bir Türkiye olacak. Bursa’nın her alanda Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda gelişmesi en büyük hedefimiz” dedi.

Vali İzzetin Küçük ise, başka ülkelerde onlarca yılda yaşanan olayların Türkiye’de bir yılda meydana geldiğini söyledi.

Küçük, ”Bursa ekonomide tüm bu zorluklara rağmen geri gitmemiş hamleciliğini korumuştur. Batı’da da ekonomi bir türlü toparlanamadı. Böyle bir yılda ödül almak ayrıca bir başarı, istisnai bir durum. Tüm firmalarımızı alnından öpüyorum” diye konuştu.

YEŞİM’E İKİ ÖDÜL BİRDEN

Hazır giyim ve konfeksiyonun öncüsü Yeşim Tekstil, BTSO’nun ‘Ekonomiye Değer Katanlar Töreni’nde iki kez kürsüye çıktı.

Yeşim Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ’nin ‘Sektörünün lideri’ ödülünü Muhasebe Müdürü Yaşar Uzun, Yeşim Satış Mağazaları’nın ‘ihracat’ ödülünü ise şirketin Genel Müdürü Bican Güçlü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun elinden aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X