Gurur verdiler

Okul sporları faaliyetlerinde dünya şampiyonalarında kürsüye çıkan, Türkiye birinciliklerine imza atan 160 öğrenci Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Gurur verdiler

RECAİ UYSAL

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen okul sporları faaliyetlerinde 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde Türkiye ve dünya şampiyonalarında Bursa’nın yüzünü güldüren öğrenciler ödüllendirildi. Dünya şampiyonalarında dereceye giren, Türkiye şampiyonalarında birincilik kürsüsüne çıkan öğrenciler için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Geride kalan eğitim-öğretim döneminde 31 branşta yapılan müsabakalarda 603 okuldan 45 bin öğrenci mücadele ederken, Bursa’da başarılı olan sporcular, il dışında da kürsüyü kaçırmadı.

ONURLANDIRILDILAR

20014-2015 eğitim-öğretim yılında 5 okuldan 16 öğrenci dünya şampiyonasında mücadele etmeye hak kazanırken, bu organizasyonlarda 2 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazanmayı başardılar. Türkiye şampiyonalarında ise 8 okul takımı ve 50 ferdi sporcu birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Bursalı sporcular, 168 altın madalyanın yanısıra, 149 gümüş ve 282 bronz madalya elde etti. Dünya Şampiyonası’nda kürsüye çıkan ve Türkiye şampiyonu olan 160 sporcu da elde ettikleri dereceler nedeniyle onurlandırıldı.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapılan sıkı çalışmalar sonunda daha fazla öğrenciyi sporla buluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, “Sporun altyapısının güçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şampiyon sporcularımızı gelecekte olimpiyatlarda kürsüde görmek istiyoruz” dedi. Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin ise, ortaya çıkan tablodan çok mutlu olduğunu ifade ederken, “Başarı önemli ancak, elde edilen sonuçlar öncesinde çocuklarımızın sporla buluşmasını sağlamak daha da önemli. Bu başarılarda emeği olan herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Milli Eğitim Müdürvekili Mustafa Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, Bursa Amatör Spor Kulüpleri (BASKF) Başkanı Osman Kılıç, sporcu ve okul yöneticilerinin katıldığı törende başarılı sporcular ödüllendirildi.

Törende ayrıca ‘Her Fidan Bir Can, Bursa’ya Yeni Bir Orman’ projesi kapsamında Mudanya’nın Göynüklü mevkiinde sürdürülen ağaçlandırma kampanyasında başarılı sporcular adına dikilen 160 fidanın sertifikası dünya şampiyonu atlet Songül Konak tarafından Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin’e verildi.

Dünya şampiyonalarında başarıyla mücadele eden ve kürsüye çıkmayı başaran sporculara plaketlerini Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin takdim etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X