Guterres Kıbrıs için devrede

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, İsviçre’nin Cenevre kentinde yarın garantör ülkelerin katılımıyla düzenlenecek Kıbrıs konusundaki uluslararası konferansın açılışını yapacağı bildirildi.

Guterres Kıbrıs için devrede

BM Cenevre Ofisi’ndeki basın toplantısında konuşan BM Enformasyon Merkezi’nin Başkanı Alessandra Vellucci, Genel Sekreter Guterres’in uluslararası konferansa katılmak üzere bugün New York’tan ayrılarak Cenevre’ye geçeceğini aktardı. Vellucci ayrıca garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere ile adanının her iki kesiminin katılacağı uluslararası konferansta, Avrupa Birliğinin de gözlemci sıfatıyla yer alacağını söyledi.

 

ÇÖZÜM ARANIYOR

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için BM gözetiminde sürdürülen müzakereler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lideri Nikos Anastasiadis’in katılımıyla İsviçre’deki BM Cenevre Ofisi’nde önceki gün başlamıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X