Guterres’ten Lübnan uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan’da yaşanan gelişmelerden endişe duyduğunu belirterek, bölgede yeni bir krizin çıkmasının yıkıcı sonuçlara neden olacağı uyarısında bulundu.

Guterres’ten Lübnan uyarısı

Guterres, Suudi Arabistan ve İran arasında artan gerginliğe ve Lübnan’daki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. Suudi Arabistan, Lübnan ve bölgede nüfuz sahibi ülkelerden yetkililerle siyasi ve diplomatik seviyede yoğun temaslarda bulunduğuna dikkati çeken Guterres, Lübnan’da yaşanan gelişmelerden endişe duyduğunu söyledi. Lübnan’ın birlik ve istikrarının korunmasının önemini vurgulayan Guterres, ‘Lübnan’da barışın korunmasını istiyoruz. Bölgede yeni bir krizin çıkması yıkıcı sonuçlara neden olur. Umarız bölgede trajik sonuçlar doğuracak gerginlik görmeyiz’ dedi.

MACRON-AVN GÖRÜŞMESİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın birlik, bağımsızlık ve otorite sağlanması konusunda Lübnan’a verdiği desteğe bağlı olduğunu belirtti. Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Lübnanlı mevkidaşı Mişel Avn’ı telefonla aradı. Görüşmede ayrıca iki ülke liderinin, Saad Hariri’nin Başbakanlık görevinden istifasıyla ilgili gelişmeleri ele aldığı aktarıldı. Macron, görüşmede Fransa’nın birlik, bağımsızlık ve otorite sağlanması konusunda ve siyasi ve güvenlik açılarından istikrarın tesisinde Lübnan’a verdiği desteğe bağlı olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X