Güvenilir gıdanın adresi Bursa olacak

Bursa Ticaret Borsası (BTB) ve Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bursa’daki perakende et ve et ürünleri satışı yapan işletmelere eğitim programı düzenlendi.

Güvenilir gıdanın adresi Bursa olacak

Programın açılışında konuşan BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, göreve geldikleri günden bu yana güvenilir gıdanın önemini her platformda dile getirdiklerini söyledi. 

Aydın, ”Bursa’nın güvenilir gıdanın üretildiği, işlendiği ve tüketildiği adres olması bizler için çok önemli. Bu eğitim toplantısı aynı zamanda konuya verdiğimiz önemin bir göstergesidir” dedi. Mehmet Aydın, sağlıklı nesiller için işin kuralına göre yapılmasının önemli olduğunun altını çizdi. 

YÜZDE 75’İ DIŞARIDAN

Bursa Ticaret Borsası olarak Büyükşehir Belediyesi ile planlanan Canlı Hayvan Pazaryeri, Kesimhane ve Karkas Et Borsası hakkında da bilgi veren Aydın, ”Bu planda sizlerin de bilgi ve tecrübelerine ihtiyacımız var. Türkiye’de örneği olmayan bir kurgudan bahsediyoruz. Bu kurgu iki yıl içinde planlanan alanda gerçekleştirildiğinde Bursa’da güvenilir gıdanın daha fazla alınmasını, satılmasını ve tüketilmesini sağlayacaktır. Bursa’daki etin neredeyse yüzde 75’i Bursa dışından gelmektedir” diye konuştu. 

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik ise, sektörün içinde kötü niyet olmadığını ama merdiven altı diye tabir edilen uygulamalarla zaman zaman bazı sorunlarla karşılaştıklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X