Güvenlikte elektronik dönem

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı “her şehre özel güvenlik konsepti”nin ayrıntıları sorulan İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Daha görünür olunacak ve elektronik imkanlar daha çok kullanılacak” dedi.

Güvenlikte elektronik dönem

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “her ile özel güvenlik konsepti” uygulanacağına ilişkin açıklamalarını, katıldığı televizyon programında değerlendirdi. 

Yeni güvenlik önlemlerinin neler olacağı sorusunu yanıtlayan Bakan Ala, “Daha görünür olacak bir kere. Sivil birimler resmi üniformalarıyla olacak. Bazı yerlerde daha da artırılacak. Elektronik imkanlar daha çok kullanılacak. Adeta yeni bir çağa girdik yani terör örgütlerinin koalisyon yaptığı birbirleriyle çatışan terör örgütlerinin bir ülke içerisinde başka bir ülkeye saldırıya gelince orada işbirliği yaptığı bir çağda yaşıyoruz. Bugün Suriye’de çatışanlar Türkiye’ye ya da Fransa’ya ya da başka bir ülkeye karşı bakıyorsunuz ki koalisyon yapmışlar” diye konuştu.

‘YENİ GÖZALTILAR OLABİLİR’ 

Ankara’da askeri servis araçlarının geçişi sırasında yaşanan ve 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıyla ilgili son bilgiler sorulan Bakan Ala, “22 kişi gözaltına alınmıştı biri serbest bırakıldı. Adli işlemleri devam ediyor. Yeni gözaltılar da olabilir. Bazılarının çağırılıp ifadesi alınabilir” dedi.

“YPG’Yİ AKLAMA OPERASYONUNUN DOĞRU OLACAĞINI ANLAMIŞLAR…” 

Ankara’daki saldırıyı TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli terör örgütünün üstlenmesi sorulan Ala, şunları kaydetti: “Türkiye birden çok terör örgütüyle mücadele ediyor. Görülüyor ki PYD üzerinde kalmasın diye YPG üzerinde kalmasın diye sonra herhalde tartıştılar konuştular PKK’nın uzantısı olan örgüt üzerine açıklama yapılırsa kendileri bakımından uluslararası platformlarda YPG’yi aklama operasyonunun doğru olacağı kanaatine varmışlar. Öyle anlaşılıyor. Bunlar taktiklerdir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X