Güvenoyu sonrası Anıtkabir’e ziyaret

Meclis’ten güvenoyu alan yeni hükümet, Anıtkabir’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında bayılan bir askere ilk müdahale Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yapıldı.

Güvenoyu sonrası Anıtkabir’e ziyaret

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet, 138 ret oyuna karşılık 315 oyla Meclis’ten güvenoyu aldı.

Anayasal sürecin tamamlanmasının ardından yeni hükümet resmen kurulmuş oldu.

Meclis’teki oturum sonrası Başbakan Yıldırım, yeni kabine üyeleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

Aslanlı Yol’dan geçen hükümet üyeleri Atatürk’ün mozalesine çelenk bıraktı.

Beraberindeki bakanlarla Misak-i Milli Kulesi’ne geçen Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Burada kısa bir konuşma yapan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti 65. Hükümeti görevine başlamış bulunmaktadır. Türkiye’yi yönetme görevini üstlenmiş hükümet olarak ülkemizi yüceltmeye milletimizin itibarını artırmaya devame edeceğiz. Ülkemize hizmet etmeye kararlıyız. Bütün gayretimiz vatandaşlarımızın barış içinde yaşadığı itibarlı bir Türkiye için. Demokratik standartları ileri bir seviyeye ulaştırmanın mücadelesini sürdüreceğiz. Bu vesileyle sizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”

Yıldırım, İsmet İnönü’nün kabrini ziyarete geçerken Anıtkabir’i ziyarete gelen vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

BAYILAN ASKERE MÜDAHALE SAĞLIK BAKANI’NDAN

Öte yandan ziyaret sırasında nöbet tutan bir asker baygınlık geçirdi. Binali Yıldırım ve beraberindeki bakanlar askerin yanına gitti. Askere ilk müdahaleyi Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptı.

Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ayakta kaldığı için tansiyonu düşmüş ama Allah’a şükür toparladı. Sağlık Bakanımız her zaman hazır ve nazır” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X