Güvensiz asansöre online takip

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’deki tüm asansörleri mercek altına aldıklarını söyledi.

Güvensiz asansöre online takip

Özlü, bakanlığın piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında Türkiye’deki asansörleri de denetlediğini hatırlatarak, geçen yıl itibarıyla 369 bin asansörün periyodik bakımdan geçtiğini belirtti.

Toplumun tüm kesimini ilgilendiren ve apartmanlarda, iş yerlerinde, alışveriş merkezlerinde her gün sıklıkla kullanılan asansörlerin mal ve can güvenliği yönünden büyük önem arz ettiğini vurgulayan Özlü, etkin denetim amacıyla bakanlık olarak asansör takip sisteminin coğrafi bilgi sistemi ile entegrasyonu için proje başlattıklarını açıkladı.

Söz konusu sistem ile ülkedeki tüm asansörlere ilişkin bilgileri harita üzerinden anlık izleyeceklerini ifade eden Özlü, asansörleri etkin bir şekilde denetleyeceklerini kaydetti. Bakan Özlü, ‘’Böylelikle ülkemizdeki tüm asansörleri kayıt altına alacağız ve Türkiye’de güvensiz asansör kullanımının önüne geçeceğiz.

Güvensiz asansörlerin süresinde güvenli hale getirilip getirilmediğini kontrol edebileceğiz. Bu şekilde periyodik kontrolü yapılmamış ve kayıt altına alınmamış asansörleri de tespit edeceğiz. A tipi muayene kuruluşlarının bakanlığımızca etkin denetlenmesi sağlanacak. Söz konusu kuruluşlarca periyodik kontrol faaliyeti de daha etkin hale getirilecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X