‘Güzel görünen çürük bina çok’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de 7 milyon civarında riskli yapının olduğunu belirterek, “Bir an önce bunların yenilenmesi gerekiyor” dedi.

‘Güzel görünen çürük bina çok’

ASLIHAN AYDIN

 

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (İMSİAD) toplantısında konuşan Güllüce, 17 Ağustos depremini hatırlattı. Depremi ciddiye almak gerektiğinin altını çizen Güllüce, ”Depremi Allah bir daha yaşatmasın. Eğer İstanbul’da beklenen, bilim adamlarının söylediği deprem tahakkuk ederse, biz de geç kalmış olursak Türkiye’nin egemenliğiyle ilgili sorunlarla muhatap oluruz. O kadar büyük bir yara açar” diyen Güllüce, bu nedenle inşaat sektörünün, onları yöneten kurumların çok dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

MESLEK ODALARINA TEPKİ

Ülkenin gelişmesiyle birlikte binaların da değişmesinin şart olduğunu anlatan Bakan Güllüce, şöyle devam etti: ”Depremle ilgili çok riskli, çöküntü alanlarımız bir hayli fazla. Hatta çöküntü alanında olmadığını bildiğimiz, gördüğümüz, güzel olan ama statiğine, malzemesine baktığımızda çok kötü olan binalarımız da var. Bu sebeplerden dolayı kentsel dönüşümü önemsiyoruz. Bunda ‘rantsal dönüşüm’ diyen zihniyet, 3’üncü hava alanına da hızlı trene de termik santrale de otobana da karşı çıkıyor ama kendileri de kaçak bina yapıyor, meslek odası olduğu halde.”

KİM HESAP VERECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplantıda yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümle ilgili siteler konusunda gelişmelerin olduğunu belirterek, “Bizlere başvuru yapanları değerlendiriyoruz. Her şeyden önemlisi insanların içinde gönül rahatlığı ile oturabileceği konutlar yapılmasıdır. Burada deprem olursa bu binalar yerle bir olursa, kim ortaya çıkıp demeç verebilir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X