‘Güzel günler göreceğiz’

OLAY TV’nin ekran klasiği Final’in konuğu olan Hamza Hamzaoğlu, başarı için sabır istedi:

‘Güzel günler göreceğiz’

Genç teknik adam, uzun vadede sürekli zirvede yer alan Bursaspor yaratmak için çalıştıklarını ifade ederken, “Temeli sağlam bir takım olmak istiyoruz. Hemen değil belki ama 3-5 yıl şampiyonluğu yakalayan bununla birlikte geriye düşmeyecek ekip için uğraşıyoruz” dedi.

Lige Adanaspor galibiyetiyle moralli başlayan Bursaspor’da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, OLAY TV’nin ekran klasiği FİNAL’in konuğu oldu. Özlüce Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda Orhan Güney, Erdal Akçay, Cevdet Altınel, Beytullah Süat ve Erkan Sağlık’ın sorularını yanıtladı. Lige bekledikleri gibi başladıklarını ifade eden Hamzaoğlu, “Aslında çok sürprizlerle dolu bir maç olmadı. Beklediğim gibi geçti. Zor da olsa 3 puanı aldık. Maça iyi başladık ama rakibin üstünlüğü de oldu. İkinci yarı oynamamız gerektiği gibi oynadık. Ne yapmamız gerekiyorsa yapıp 3 puanı aldık” diye konuştu. Ligin bu sezon güzel geçeceğini belirten genç teknik adam, “Tüm takımlar oldukça istekli. Herkes heyecanlı başladı lige. Tabii her kulübün de hedefleri var” dedi.

İYİ YOLDAYIZ

Takımdaki havadan oldukça memnun olduğunu belirten Hamza Hamzaoğlu, “Şu anda takım olma anlamında iyi yol aldığımızı düşünüyorum. Oynayan oynamayan herkes birbirine aşırı derecede bağlı. Geçen sene de çok fazla sıkıntı yaşamadık ama bu birliktelik yoktu. Bağlar bu kadar kuvvetli değildi. Sahada kaytaran oyuncu yok. Eğer koşmuyorsa gerçekten gücü kalmamıştır. Şu andaki hiçbir oyuncumuz gücü varsa saklanacak oyuncu değil” şeklinde konuşurken, hedefe ulaşmak için herkesin elinden geleni yapacağını söyledi. 

HER ŞEYİ YAPACAĞIZ

Sezon sonunda takımın sıralamada olacağı yeri söylemek için erken olduğunun altını çizen Hamzaoğlu, “İlk 5’i hedefliyoruz tabii ama bugün ne dersem diyeyim havada kalır. Ancak takımı hedefe ulaştırmak için her şeyimizi vereceğiz. Kaçıncı oluruz bilmem ama bunun için her şeyimizle savaşacağız. Yeter ki taraftarımız da bizimle olsun. Ancak, bu yıl şampiyonluk bekliyoruz dersek doğru yaklaşım olmaz. 3-5 yıl içinde şampiyonluğu yakalayan bununla birlikte sağlam bir temeli olan takım olmak istiyoruz. Her anlamda güçlü bir Bursaspor olmasını istiyoruz. Onun için biraz sabır, inşallah sonrasında daha güzel günler olacak” diye konuştu.

GÜÇLENMELİSİNİZ

Bu sezon kendisini daha çok Bursaspor’a adapte olmuş hissetiğini ifade eden Hamza Hoca, “Gelmeden önceki Bursaspor’u anlatmaya gerek yok. 5. büyük olmayı başarmış bir camia. Ayrıca, takımını sonuna kadar destekleyen bir şehir var arkasında. Ancak, şampiyonlukla birlikte her sene aynı başarı bekleniyor. Bu da çok mümkün olmuyor. Ekonomik olarak güçlenmelisiniz ve rakiplerinizle mücadele etmek zorundasınız ama sınırları aştığınızda da birden aşağı inebilirsiniz. Önemli olan Bursaspor’u sağlam ileri götürmek. Borçlu, başarısızlıklarla dolu bir takım bırakmak doğru olmaz. Ekonomik olarak güçlenen ve sahada taraftarın beklentisini karşılaşan oyuncuların olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“FUTBOLCULARIMA GÜVENİYORUM”

“Eksiklerimiz tabii ki var. Mevcut kadrodaki tüm oyuncularım ihtiyacım olduğunda her zaman sahaya sürebileceğim oyuncular. Bugün beklentilerimizin gerisindeyiz tabii ki ama. Şu anda olmayı düşündüğümüz yerdeyiz. Her geçen hafta üstüne koyacağımızı ve oyuncularımızın birbibirine alıştıkça çok daha güzel şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. Futbolcularıma güveniyorum.”

BİR SAHA U21’E

Özlüce Tesisleri’nde yapılan sahalardan birisini U 21 takıma tahsis etmeyi ve maçlarını burada oynamasını sağlamak istediklerini ifade eden Hamzaoğlu, “Yeni yapılan sahamızdan bir tanesine tribün, soyunma odaları yapıp U21 takımımızın maçlarını burada oynamasını istiyoruz. Ancak bundan önce Yeşil Bursa’yı değerlendirmeliyiz. Yeşil Bursa’yı çok önemsiyorum. İnşallah onu da üst lige çıkartabilirsek, A takıma giremeyen ve sonrasında girebilecek oyuncuları burada değerlendirmek isteriz.”

40 BİN TARAFTAR BEKLİYORUZ

“Başakşehir maçına 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizin isminin yazılı olduğu formalarla çıkacağız. Tribünlere bayrak bırakılacak. Bu maçta 40 bin taraftar bekliyoruz. Hem şehitlerimizi anma hem de evimizdeki ilk maçımızdaki takımı yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz.”

“KALECİLERDEN MEMNUNUM”

“Mert Günok geçen seneye göre daha istekli, daha benimsemiş durumda. Zaten fedakarlık yapıp kalması da bunu gösteriyor. Kalecilerimizin hepsinden memnunum. Kalemizde sıkıntı yaşayacağımız düşünmüyorum. Hepsi yüreğiyle mücadele verecek.”

“KOLAY MAÇ OLMAYACAK”

“Başakşehir geçtiğimiz sezonki kadrosunu çok değiştirmedi. Hatta takviyelerle güçlendi. Avrupa’da da iyi gidiyorlar. İki taraf için de kolay olmayacak. Ne yaptığını bilen bir takım olacak karşımızda. Ama biz de iyi bir takımız. Sahamızda oynayacağız o yüzden onlar bizden çekinsinler. Üstünlüğümüzü hissettirmeye çalışacağız ve inşallah galip ayrılacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X