Güzelyalı İlkokulu tekli eğitime geçecek

Mudanya Güzelyalı Eğitim Mahallesi Lise Caddesi’nde geçtiğimiz yıl kapatılan Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesi binası, kantin kira gelirinin mülk sahibi Güzelyalı İlim Kültür ve Dayanışma Vakfı’na kalması suretiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 30 aylığı

Güzelyalı İlkokulu tekli eğitime geçecek

ÖMER BİLİK

Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Mudanya İlçe Milli Eğitim’e devredilen eski özel okul binasında eğitime devam ederken, Güzelyalı’daki okul binası boş duruyordu. Bu binanın aktif hale getirilip eğitim-öğretime açılması için Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker ve Güzelyalı İlim Kültür ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Gündüz Güler arasında protokol imzalandı.

Zemin+1 katlı, 15 derslik, 3 idari ve 1 toplantı salonunun bulunduğu bina, yapılacak bakım çalışmalarının ardından en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacak. Yeni okul, eğitime Güzelyalı İlkokulu olarak yaklaşık 350 öğrenci ve 14 öğretmenle başlayacak. Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, “İlçemiz merkezinde ikili eğitim yapan 2 ilkokul ve 2 ortaokulumuz var. Geriye kalan 1 ilkokul ve 2 ortaokulun da tekli eğitime geçmesi için çalışmalarımız sürdürülürken, onları da tekli eğitime geçireceğiz. 2019 yılına gelmeden de Mudanya’da bütün okullarımız normal eğitime geçmiş olacaktır” dedi.

Güzelyalı İlim Kültür ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Gündüz Güler, “Okulumuz boşaltıldıktan sonra heyet olarak gördük ki, Güzelyalı Cafer Yener İlkokulu’nda çocuklarımız çift tedrisatlı eğitim görüyordu. Biz de buna kayıtsız kalamazdık” ifadelerine yer erdi.     

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X