Güzelyalı planı iptal

Güzelyalı ile Altıntaş Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 1/5000 ölçekli Güzelyalı Nazım İmar Planı Revizyonu’nun Bursa 2. İdare Mahkemesi’ne açılan dava sonucu iptal edilmesi üzerine, Mudanya Belediyesi de temyize gitmeye hazırlanıyor.

Güzelyalı planı iptal

ÖMER BİLİK

Edilinen bilgiye göre 17 Ekim 2012 tarihinde Mudanya Belediye Meclisi’nin, 21 Mart 2013 tarihinde de Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararıyla onaylanan Güzelyalı 1/5000 ölçekli Revizyon İmar Planı’nın iptali için, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi tarafından dava açıldı. Davada Güzelyalı’nın 1. derece deprem kuşağı ve kıyı kesiminde yer aldığı, jeolojik olarak sakıncalı olan alanların yerleşime açıldığı iddia edildi.

Kararın ulaştığı Mudanya Belediyesi ise şimdi Danıştay’a temyize gitmeye hazırlanıyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bizim dönemimizden önceki mahkeme süreci sonuçlanmış, Güzelyalı’daki İmar Planları iptal edilmiştir. İlgili birimlerimiz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hızlı bir şekilde çalışma yapıp en kısa sürede sonlandırılacaktır. Konu ile ilgili üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz” dedi.    

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X