Güzelyalı planı temyize gitti

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz Bursa 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Güzelyalı Revizyon İmar Planı ile ilgili kararı temyize gönderdiklerini bildirdi.

Güzelyalı planı temyize gitti

ÖMER BİLİK

İmar ve Şehircilikten Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şen ve CHP Meclis Üyesi Servet Usta’nın katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bizim dönemimizden önceki mahkeme süreci sonuçlanmış, Güzelyalı’daki İmar Planları iptal edilmiştir. Güzelyalı’da Yapımı devam eden ruhsatlı 200 civarında inşaat var. Temyize giden bu dava umut ediyorum ki, 1 yıl içerisinde sonuçlanacaktır. Belediye olarak  üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Türkyılmaz, “Benzer problemlerle ve mahkeme kararlarıyla yeniden karşılaşmamak ve vatandaşlarımızı mağdur etmemek amacıyla, gelecek için kamu yararını gözeten, şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun, sürdürülebilir bir plan oluşturulması gerekmektedir. Planlama sürecinin plan yapım yöntem ve tekniklerine uygun, doğru adımlarla, detaylı bir şekilde yapılması gerektiği düşüncesindeyiz. Hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini, hem de depreme dayanıklı bina yapımını sağlamak amacıyla, mahkemenin iptal gerekçeleri doğrultusunda, hazırlanması gereken jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmalarını tamamlayıp bu veriler ışığında planlama çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi ile birlikte eşgüdümlü olarak ivedi bir şekilde başlanmalıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X