‘Güzelyalı planlarında üzerimize düşeni yaptık’

Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanan Güzelyalı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı sürecini düzenlediği basın toplantısıyla anlatan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, mahkemelerin iptal kararları nedeniyle planlarda sorunlu süreçler yaşandığını söyledi.

‘Güzelyalı planlarında üzerimize düşeni yaptık’

Derya Demir Pınar

İlçenin kimliğine özgü, turizm öncelikli bir kent planlamasının Mudanya Belediyesi tarafından hazıranan Güzelyalı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile ortaya çıktığını vurgulayan Başkan Tükyılmaz, “Mudanya’nın uzun yıllardır beklediği Güzelyalı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı’nın bir daha iptal edilmemek üzere hazırlandı. Planların yeniden yapım süreci ve gelinen aşamayla ilgili proje demokrasisi geleneğini sürdürdük. Mudanya Belediyesi olarak planın iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma kararından sonra üzerimize düşeni yaptık ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planımızda 1992 yılından beri 30 yıldır göz ardı edilerek hazırlatılmayan kısmi yapılaşma tespiti ile sahil şeridinde kalan kısımda vatandaşların hakkını koruduk. Gelinen aşamada planların tekrar iptalini sağlayacak tüm gerekçeler ortadan kaldırıldı” diye konuştu.

350 KİŞİ MAĞDUR…

Doğru planlama yaparak mağduriyetleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarının altını çizen Türkyılmaz, “Geçmişte yapılan 9 adet plan 5-6 kez iptal edilmiş, yine aynısı yapılarak farklı bir sonuç beklenebilir mi? Bugüne kadar yapılan yanlışları düzeltip, en az mağduriyet anlayışıyla hayata geçirelim istedik. Büyükşehir Belediyesi, hazırladığını söylediği planda en önemli kurum Tarım İl Müdürlüğü’nden görüş almamış. Tarım İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’ne ‘1/5000’lik planlar yanlış, planları Zeytin Kanunu’na göre yeniden yapın’ demiş. Planlar onaylı bir şekilde Büyükşehir’e gitti. Büyükşehir’e sunduğumuz planlar Mudanya’nın yüzde 89’uydu. Yüzde 11’lik kısımdaki yer sahipleri şu an mağdur durumda. 447 hektarın 47 hektarında Tarım’ın olumsuz görüşü var. Bu 138 parsele denk düşüyor. Bunların 30’una ruhsat verilmiş. 350 kişi mağdur edilmiş. Büyükşehir’in dediğini yaparsak 350 kişi 1350’ye çıkacak. İçişleri Bakanlığı’na yazılarımızı yazdık. Yanıt bekliyoruz. Bütün çalışmalarımızı tamamladık, meclise sunduk. 5 Kasım’da yapacağımız meclis toplantısına yetişirse eğer, onaylanarak Büyükşehir’e sunulacak” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X