Güzelyalı’da yöresel ürün ve tarım günleri

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği’nin ev sahipliği yaptığı Yöresel Ürünler Pazarı ve Tarım Günleri Tanıtım etkinlikleri Güzelyalı Kapalı Pazaryeri’nde başladı.

Güzelyalı’da yöresel ürün ve tarım günleri

ÖMER BİLİK

Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneği (KIRSAL-DER) işbirliği ve Mudanya Belediyesi’nin desteğiyle 19-24 Ağustos günleri arasında 5 gün sürecek Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri 40  ilden 40 firmanın ve ilçeden de 10 bayan işletmecinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Etkinliğin açılışına AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Mudanya Belediye Başkan Vekili Hayati Samast, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, “Yöresel ürünlerin ulusalda yer alabilecek şekilde kendimize, ürünlerimize, toprağımıza ve insanımıza güvenerek biz de burada varız, bizim Bursa’da ürettiğimiz ürünler Türkiye’de ve dünyada satılabilir, biz de diğer ürünlerle rekabet edebiliriz diyebilen üreticilerle beraber olunca aşamıyacağımız hiçbir engel yoktur” dedi.

EMEK KAZANCA DÖNÜŞECEK

Mudanya Belediye Başkan Vekili Hayati Samast, belediye olarak bu tür organizasyonların her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.

 

KIRSAL-DER Başkanı Sedat Kolcuoğlu da, “Türkiye’de yöresel ürünleri tanıtmak ve bu ürünlere olan talebi arttırmak adına yola çıktık. Amacımız kırsalda yaşayan insanımızın emeklerini kazanca dönüştürecek pazar oluşturmak’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X