H sınıfı ehliyet kalkıyor

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin,1 Ocak 2016 tarihinden itibaren engellilerin hastaneden alınacak rapora göre ehliyetlerinin H Sınıfı yerine A ve ya B sınıfı olarak verileceğini kaydetti.

H sınıfı ehliyet kalkıyor

Şirin, “Engellilerin engel gurubuna göre almış oldukları H sınıfı ehliyetler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bir daha alınmayacak. Söz konusu tarihten itibaren engelliler, hastaneden aldıkları sağlık kurulu raporuna göre trafik şube müdürlüğüne ve kursa müracaat edip A veya B sınıfı olarak ehliyetlerini alacaklar. Kullanacakları araçlar engellinin durumuna göre özel tertibatlı ise ehliyetine özel tertibatlı araç kullanabilir yazacak. Otomatik şanzımanlı araç kullanmak yeterli ise ehliyetine otomatik şanzımanlı araç kullanabilir yazacak. H sınıfı ehliyeti olan vatandaşlarımız ise alacakları sağlık kurulu raporu ile bulundukları illerdeki trafik şube müdürlüklerine giderek ehliyetlerini A veya B sınıfı olarak alacaklar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X