Hac gerginliği

İran güvenlik gerekçesiyle bu yıl vatandaşlarını haca göndermeyeceğini açıkladı.

Hac gerginliği

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suudi Arabistan’ı geçtiğimiz yılki izdiham sırasında yaralıları tedavi etmek yerine konteynırlarda ölüme terk etmekle suçladı. Hamaney, ‘Kalpsiz ve eli kanlı Suudiler yaralıları, tedavi etmek ve su vermek yerine konteynırlarda ölüme terk ettiler. Onları öldürdüler’ dedi. 

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Muhammed Bin Nayif ise, İran yönetimini vatandaşlarını hac farizasını yerine getirmekten alıkoymakla suçladı. Prens Bin Nayif İran’ın hac ibadetini siyasileştirmeye ve İslami öğretilere aykırı, hacıların güvenliğini ihlal edecek şekilde sloganlara dönüştürmeye çalıştığını öne sürdü. 

İran’ın İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı, Suudi Arabistan’la yaşanan vize sorunu, hacıların kutsal topraklara gidişi ve güvenliği gibi konularda anlaşma sağlanamadığı için İranlı vatandaşların bu yıl hacca gitmeyeceklerini açıklamıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X