Hac kuraları çekiliyor

2016 yılı haccı için bu gün kuralar çekiliyor. Türkiye’den 59 bin 200 vatandaşın hacca gideceğini belirten Niltur Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bodur, hacı adaylarına kayıtlarını ‘Yetki Belgeli’ ofislerde yaptırmaları uyarısında bulundu.

Hac kuraları çekiliyor

1 milyon 750 bin kişinin kutsal topraklara gitmek için özlemle beklediği hac kuraları bugün çekiliyor. Kura çekimi sonrasında 59 bin 200 vatandaşın hacca gideceğini hatırlatan Niltur Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bodur,kesin kayıt yapmaya hak kazanan hac yolcularına ‘kayıt yaptırabilir’ belgelerinin 7 Mart günü internet ortamından verileceğini söyledi. Kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan hacı adaylarına, kura çekimi ile kayıt süresi arasındaki süre zarfında müftülük ve seyahat acentelerinin hac programlarını inceleme ve karar verme imkânlarının bulunduğunu hatırlatan Bodur; “Hacı adaylarımız mutlaka Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ‘Yetki Belgeli’ hac kaydı yapmaya yetkili ofislere kayıtlarını yaptırmalıdır” diye konuştu.

‘Kayıt yaptırabilir’ belgesini almak için hac yolcularının izlemesi gereken adımlar hakkında da bilgi veren Bodur, “Hacı adaylarımızın internetten hac.diyanet.gov.tr adresinde yer alan ‘2016 yılı kontenjan belgesi alma’ linkine girmeleri gerekiyor. T.C. Kimlik numarasını burada bulunan menüye yazarak güvenlik katmanını doğrulayıp ‘ara’ butonunu tıkladıktan sonra, cep telefonuna gönderilen mesajdaki şifreyi girip ‘devam’ butonuna tıklayarak kendisine ve grubuna ait isimlerin bulunduğu ekrandan ‘Acenta’ veya ‘Diyanet’ organizasyonunu tercih edip, ‘kaydet’ butonuna tıklayarak kayıt işlemini tamamlamış olacaktır” dedi. 

“TALEBE UYGUN PROGRAMLAR”

Hac ücretlerinin konaklanacak yerin Kâbe’ye yakınlığı ve konaklama tipinin özelliği gibi faktörler dikkate alınarak çeşitlilik kazandığını söyleyen Bodur, “Hacca gidecek vatandaşlara farklı hizmet seçenekleri sunabilmek amacıyla Mekke ve Medine’deki bina ve otellerin fiziki yapıları ve Harem’e olan mesafeleri dikkate alınarak hac konaklama türleri de belirlendi. Buna göre normal konaklama seçeneğini tercih edenler 3 bin 750 dolar, müstakil konaklamayı tercih edenler 5 bin 250 dolar, otel tipi konaklama tercih edenler ise 6 bin 800 dolardan başlayan bedeller ile hizmet alacak” diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X