‘Hac organizasyonunu Türkiye’ye versinler’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Mina’da yaşanan faciada tedbir yönünden ciddi bir eksiklik olduğunu belirterek, “Kimse milliyetçilik yaptığımı düşünmesin. Bize versinler, Türkiye oradaki organizasyonu kimsenin burnu kanamadan hac vazife

‘Hac organizasyonunu Türkiye’ye versinler’

Bayramı memleketi Karabük’te geçiren Şahin, bayramlaşma programına katıldı. Konuşmasında Suudi Arabistan’da meydana gelen faciaya değinen Şahin, şunları kaydetti: 

“Kardeşim tedbiri sen alacaksın. Düzeni sen sağlayacaksın. Onları yönlendireceksin. Afrika’dan gelmişler. Yol, iz bilmeyebilirler. Onları öğretecek, yol gösterecek sizsiniz. Yönlendirme levhaları, hatta insanlarla onlara rehberlik edecek sizsiniz. Bunun mazereti olamaz. İhmal sonucu ölümler meydana gelmiştir. Buna ‘kader’, ‘vade geldi’, ‘ecel’ deyip geçebilir miyiz?” diye sordu. Mina’da yaşananların ‘Ecel-i kaza’ (Bir sebebe bağlı olarak değiştirilmesi takdir edilmiş ecel) olduğunu ifade eden Şahin, “2 milyon insan hacı olacak gelmiş. Bu sayı çok değil. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da teröre karşı miting yapıldı, 2 milyon insan vardı orada. Hiç kimsenin burnu kanamadan dağıldılar. Oradaki güvenlik sorununu çözmek için Müslüman ülkelerin bir araya gelerek bir çözüm geliştirmelerinde yarar var. Bine yakın insan, 750 kişi hayatını kaybetmiş. Dünyaya bunu nasıl izah edersiniz? Böyle bir şey olabilir mi?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X