Hac’da izdiham: 753 ölü, 887 yaralı!

Suudi Arabistan Sivil Savunma Birimi, Mina’da yaşanan izdiham nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 753’e yükseldiğini, 887 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hac’da izdiham: 753 ölü, 887 yaralı!

Mina’da şeytan taşlama esnasında yaşanan izdiham nedeniyle daha önce 150 kişinin hayatını kaybettiği, 400 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

200 AMBULANS GÖREVDE

Bölgeye sevkedilen 4 bin personel, 200 ambulansla yaralıları hastanelere taşıyor. Mekke’deki facianın şeytan taşlama alanındaki yürüyen merdivenlerde meydana geldiği öğrenildi. 

Mina’dan yürüyerek gelen ve şeytan taşlama alanına geçen hacılar, doğrudan 3. kata çıkarak şeytan taşlama ibadetini yapıyorlar. Mekke’deki izdihamın, şeytan taşlama ibadetini yapan hacıların 3. kattaki şeytan taşlama alanından zemin kata inip Mekke’ye giden ana çıkışa ulaşmak istediği sırada yürüyen merdivenlerde meydana geldiği belirtildi.

Ölen ve yaralananların tahliyesi için olay yerinde çalışmaların sürdüğü, bölgeye sevk edilen 4 bin personelin 200 ambulansla olayda hayatını kaybedenleri ve yaralananları hastanelere taşıdıkları bildirildi.

Mina’da, hacı adaylarının şeytan taşlaması sırasında ölen 310 kişiyle birlikte son 25 yılda hac sırasında ve sonrasındaki izdihamlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 500’ü buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X