Hac’daki faciayla ilgili şok iddia!

Mina’da önceki gün meydana gelen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İzdihama, Suudi Arabistan Kralı Salman’ın oğlu Prens Muhammed bin Salman’ın neden olduğu öne sürüldü.

Hac’daki faciayla ilgili şok iddia!

Mina’da meydana gelen ve tüm İslam dünyasını derinden sarsan izdiham faciasının arkasındaki nedenler araştırılırken farklı bir iddia da Lübnan’dan yayın yapan El Diyar gazetesinden geldi. 

Gazete, izdihama neden olan şeyin, kral Salman’ın oğlu ve aynı zamanda Savunma Bakanı olana Prens Muhammed bin Salman’ın, korumalarıyla gelip şeytan taşlamak istemesi olduğunu ifade etti. 

Habere göre toplamda 200 asker, 150 polis koruması bulunan prens Salman, konvoyuyla kalabalığın ortasına girince sıkışıklık yaşandı. Güvenlik ekiplerinin prensin yolunu açabilmek için bazı yolları kullanıma kapattığı belirtildi. Koruma ve hizmetkar ordusuyla alana gelen prens için kapatılan yollar ve yönlendirilen kitle nedeniyle izdihamın felaketinin fitilinin ateşlendiği belirtiliyor. 

PLAN DEĞİŞTİRİLDİ

Prens Muhammed Bin Salman’ın güvenliği için, hacıların hareket planı da değiştirildi. Gazetenin haberine göre, izdihamın yaşanmasıyla prens ve konvoyu bölgeyi terk ettiler. Suudi medyasının konunun üstünü örtmeye çalıştığı ifade ediliyor. 

SUUDİLERİN HATASI

İngiltere’nin ilk hac şirketinde danışmanlık yapan Muhammed Caferi de  BBC’ye yaptığı açıklamada Suudi yetkililerin ziyareti nedeniyle şeytan taşlama alanı Cemerat’a giden bazı yolların kapatılmasının faciaya yol açtığı iddiasında bulundu.Caferi, ‘Dün faciayı yaşayan hacılarla konuştum. Bu kazanın başlıca nedeni, ki bunu Suudi basınında da görebilirsiniz, kralın Mina’daki sarayında aralarında Savunma Bakanı’nın da bulunduğu yetkilileri kabul ettiğini yazdılar. 

Bu ziyaret nedeniyle şeytan taşlanan yerin iki girişini ve iki yolu kapattılar. İnsanlar bu iki yoldan geçemedi. İçeriye giren bir insan akını var ve bu akını durdurursanız birikme olur, kazalar yaşanır. Bu Suudi hükümetinin hatası. Çünkü ne zaman bir prens gelse, yolları kapatıyorlar ve muhtemel faciayı düşünmüyorlar’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X