Hacı Boydak serbest bırakıldı

Kayseri’de düzenlenen ‘Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’ (FETÖ/PDY) operasyonunda, örgüte mali finans sağladığı iddiasıyla tutuklanan Boydak Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak, tahliye edildi.

Hacı Boydak serbest bırakıldı

Kayseri nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nce 5 Mart’ta tutuklandıktan sonra 9 Mart’ta Ankara Sincan Cezaevi’ne nakledilen Hacı ve Memduh Boydak kardeşlerin, sıralı mahkeme nezdindeki adli denetim şartıyla serbest bırakılması isteği daha önce geri çevrilmişti. Kayseri Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin bugün verdiği kararla Hacı Boydak, adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı konularak saat 11.00 sıralarında salıverildi. Memduh Boydak’ın ise tutukluluğu devam ediyor.

Hacı Boydak’ın tahliye kararına Cumhuriyet Başsavcılığı itirazda bulundu. 

ANKARA’YA NAKLEDİLMİŞLERDİ 

FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan ve sevk edildikleri nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 5 Mart cumartesi günü saat 03.00’de tutuklanarak Kayseri Kapalı Cezaevi’ne konulan Hacı Boydak ile kardeşi Memduh Boydak, 9 Mart çarşamba günü Ankara Sincan F Tipi Cezaevi’ne nakledildi. 

Boydak kardeşlerin Ankara’ya nakledilmelerine, ‘Cezaevinde yer bulunmadığı, şartların uygun olmadığı ve güvenlik’ gerekçeleriyle karar verildiği belirtilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X