‘Haddimizi aşacağız’

Bursa Çağdaş Muhasebeciler Grubu Başkan Adayı Ahmet Hikmet Sönmez, meslektaşları üzerindeki angaryaların her geçen gün arttığını belirterek, buna karşı önümüzdeki dönem ‘hadlerini aşacaklarını’ söyledi.

‘Haddimizi aşacağız’

ASLIHAN AYDIN

 

Bursa Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nın (BSMMMO) 5 Haziran’da yapılacak 22. Olağan Genel Kurulu’nda Bursa Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nun başkan adayı olan Ahmet Hikmet Sönmez, dün Olay Medya’yı ziyaret etti. 2 bin 319’u kendi gruplarından olmak üzere 4 bin 530 üyesi bulunan Oda’nın iki farklı grubunda başkan adaylarının belli olduğunu hatırlatan Sönmez, kendisinin de çağdaş, demokrat, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü çizgideki Çağdaş Grubu’nun liderliği yeniden üstlendiğini ifade etti. Seçimleri 5’e 2 üstünlükle kazanacaklarını iddia eden Sönmez, yeni dönemde nispi temsilin kaldırılması, kayıt dışının azaltılması, vergide adaletinin sağlanması, meslektaşlarının üzerinde her geçen gün artan angaryaların kaldırılması ve kurumlar arasındaki işbirliğinin artırılması konularına odaklanacaklarını anlattı.

ANGARYALAR ARTIYOR

Oda olarak geçen dönem 110 eğitim gerçekleştirdiklerini, yeni dönemde bu sayıyı 150’ye çıkarmak istediklerini dile getiren Sönmez, 5 Haziran’daki genel kurula yoğun bir katılım arzuladıklarını ifade etti. Muhasebeci ve mali müşavirlerin gelirleri her geçen gün azalırken, üzerlerindeki angaryaların arttığını vurgulayan Sönmez, bunların kaldırılması yönünde öncelikle uyarı yapacaklarını, sorunun çözülmemesi durumunda farklı yollara başvuracaklarını söyledi. Sönmez, ”Önümüzdeki dönemde haddimizi aşacağız; ilgili kurumların önünde sıkıntılarımızı paylaşacağız” diye konuştu.

STADYUMDA CUMHURİYET ŞÖLENİ  

Stadyumda meslektaşları ve camiaya emek verenlerle birlikte Cumhuriyet Şöleni’ni gerçekleştirmek istediklerini belirten Sönmez, “Candan Erçetin’i getirmeyi düşünüyoruz. Bursa’ya, Bursaspor’a, Cumhuriyet’e bağlılığımızı, meslek camiası olarak birlik içinde olduğumuzu göstermek istiyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği süreçte buna daha çok ihtiyacımız var. Sadece meslek mensubu değiliz, aynı zamanda yurttaşız. Kentte ve ülkede bütün renklerin yan yana yaşayabileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

EN DÜZENLİ FİRMALARDA BİLE SIKINTI VAR

Türkiye ekonomisindeki son gelişmelerin esnaf ve küçük ölçekli işletmelere yansımasını da değerlendiren Ahmet Hikmet Sönmez, ”Ortada sağlıklı bir tablo yok. Tahsilatlarda şu anda en düzenli firmalarda bile sıkıntılar başladı. Müşteri üretim yapıyorsa, önce ham madde alıp ödemeler yapar, en son sıra bize gelir. Meslektaşlarımızın da vergi borcunun artığını, Bağ-Kur primlerini yatıramadıklarını görüyoruz. Özellikle meslekten vazgeçme haline gelenler çok” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X