‘Hadi ülkeyi terk etti’ iddiası

Yemen’de Husilerin, Devlet Başkanlığı Sarayı yakınlarında bulunan bir hava üssünü geçirmesinin ardından Yemen Devlet Başkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’nin ülkeden kaçtığı iddia edildi.

‘Hadi ülkeyi terk etti’ iddiası

Yemen’de müttefik ordu birlikleri tarafından desteklenen Husiler, Devlet Başkanlığı Sarayı’na yalnızca 60 kilometre uzaklıkta bulunan El Anad hava üssünün kontrolünü ele geçirdi. Aden’in kuzeyinde bulunan üssün kontrolünü alan Husilerin Aden’e doğru hareket etmesinin ardından Yemen Devlet Başkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’nin ülkeden kaçtığı iddia edildi.

Hadi destekçilerinden konuyla ilgili açıklama gelmezken, Aden’deki üssün ele geçirilmesinden kısa bir süre sonra başkanlık muhafız alayında bulunan bir kaynak, Hadi’nin başkanlık sarayındaki helikopter ile bilinmeyen bir yere gittiğini kaydetti. Ancak Hadi’nin yardımcısı, Yemenli liderin yalnızca Aden kenti içinde daha güvenli bir alana gönderildiğini belirterek, ülkeyi terk etmek gibi bir fikri olmadığını bildirdi. Yemenli bir tanık ise, başkanlığa ait araç konvoyunun saraydan ayrıldığını ifade etti.

Yemen Devlet Başkanı Hadi, geçtiğimiz hafta 6 devletli körfez ülkeleri işbirliği konseyi ve Arap Ligi’nden askeri yardım talebinde bulunmuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X