Hafriyat firmalarına belediyeden son uyarı

Hafriyat toprağı, moloz ve inşaat yıkıntılarının yetkii döküm sahalarına dökülmesini isteyen İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, kurallara uymayan kişi ve firmaları 46 bin 501 TL ceza beklediğini bildirdi.

Hafriyat firmalarına belediyeden son uyarı

SADULLAH ORGAN

İnegöl Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Adil Kansu ile Zabıta Müdürü Osman Kalkan ve Zabıta Trafik Amiri Fehmi Doğan, hafriyat toprağı, moloz ve inşaat yıkıntı atıkları ile ilgili hafriyat firmalarına bilgilendirme yaptı. 

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren Büyükşehir sınırları içine girildiğini ve bu tarihten itibaren Büyükşehir Yasası uygulamalarının yürürlüğe girdiğini söyledi. İzinsiz kazı ve dolgu şikayetlerinin artması üzerine hafriyat firması yetkililerine uyarıda bulunduklarını ifade etti.

Taban, “Burada kendilerinin yapacağı her türlü hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntılarının bertaraf edilmesi hususunda muhakkak surette bunlarla ilgili taşıma ve kabul belgelerini almaları, taşıyıcı araçlara GPRS cihazlarını taktırmaları gerektiğini ve bunların muhakkak surette lisans almış olan yetkili döküm sahalarına dökülmesi gerektiğini belirttik. Ayrıca şu anda şehrimizde 2 tane lisans almış yetkili döküm sahası bulunuyor. İnegöl Belediyemizin de şu anda lisanslı döküm sahası oluşturmayla ilgili devam eden bir çalışması var. Bunları da kendilerine ilettik. Bunlar yapılmadığı takdirde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uyguladığı cezalar ve yaptırımlar var. Eğer bu hatalar ve yanlışları şahıs firmaları yaparsa 46 bin 501 TL, tüzel kişiliğinin olması halinde ise 139 bin 503 TL ceza uygulanacağını ilettik” dedi.

Bundan sonra yapacakları denetimlerde tespit edilecek tüm hataların tutanaklarının tutularak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, Büyükşehir Belediyesi Çevre Müdürlüğü’ne ileteceklerini belirten Alper Taban, bu konuda hassasiyet gösterilmesini istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X