Hafriyat kamyonu restorana daldı

İstanbul Eyüp’te kontrolden çıkan hafriyat kamyonu önce kaldırıma, ardından bir restoranın mutfak bölümüne daldı. Kazada restoran çalışanı hayatını kaybederken, kamyon şoförü ise ağır yaralandı.

Hafriyat kamyonu restorana daldı

Edinilen bilgilere göre kaza, saat 19.00 sıralarında Kemerburgaz Mithat Paşa Mahallesi Selanik Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bulvar üzerinden Göktürk istikametine giden Ergün Ö. yönetimindeki 34 LDT 86 plakalı hafriyat kamyonu, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kaldırıma çıkıp reklam panosunu devirdi. Hızı kesilmeyen kamyon, bir balıkçı restoranının bahçesindeki iki araca çarptıktan sonra restoranın mutfak bölümüne girdi. Şoför mahallinde sıkışan Ergün Ö., itfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımlarıyla çıkarılıp hastaneye kaldırıldı. Kaza sırasında mutfakta bulunan restoran çalışanı Okan Al ise sıkıştığı yerden ağır yaralı olarak çıkarıldı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Okan Al’ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Görgü tanıkları, kazaya sebep olan kamyonun bir başka hafriyat kamyonuyla yarıştığı iddiasında bulundu. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Bölgede sürekli benzer kazaların yaşanmasından şikayet eden mahalle sakinleri, hafriyat kamyonlarının hız radarı ve kantar olduğu için otoban yerine bu yolu tercih ettiklerini, aşırı hız sebebiyle de kazalara sebebiyet verdiklerini aktardı.

Olayla ilgili açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Aydın “Kaza maalesef istenmeyen bir şey. Bu bölgedeki inşaat faaliyetlerimizden dolayı yoğun bir hafriyat çalışması var. Zannediyorum ki kamera kayıtları incelendikten sonra kaza sebebi anlaşılacak. Şoförün bir anlık dalgınlığından kaynaklanan bir kaza gibi gözüküyor. Emniyet birimlerimiz gerekli soruşturmayı yaptıktan sonra kazanın gerçek sebebini öğreneceklerdir. Emniyetimizin alması gereken önlemler varsa mutlaka tedbir alacaklardır. Bu konuda daha önce bir çalışma yapılmıştı ama bir eksik varsa o da tamamlanır” şeklinde konuştu.

Olayı anlatan görgü tanığı Vedat Kara ise, “İki kamyoncu yarış yapıyormuş. Sarı ışığın yandığını görüyorlar gaz kesmiyorlar geçerim düşüncesiyle bir tanesi kurtarıyor diğeri buradan doğru içeriye giriyor” diyerek yaşananları anlattı.

Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşması devam ediyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X