Hafta başına kadar kar var

Bursa’yı etkisi altına alan kar yağışı kentin batısında hayatı olumsuz etkilerken, kar yağışı aralıklarla hafta başına kadar sürecek. Buzlanma beklendiğinden okullar bugün tatil edildi.

Hafta başına kadar kar var

AYKUT GÜNGÖR

Bursa, önceki akşam bastıran kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Özellikle kentin batı bölgesinde daha etkili olan kar yağışı nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Kötü haber ise Meteoroloji’den geldi. Kar bugün kasilecek ancak yarından sonra pazartesi gününe kadar aralıklara sürecek. Gece sıcaklıkları eksi derecelere düşeceğinden don ve buzlanma tehlikesi var. Valilik de, kuvvetli don ve buzlanma beklendiğinden dolayı okulları bugün tatil etti. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de izinli sayılacak.

Şehir merkezinde kar kalınlığı 20, kentin üst kesimlerinde 30 santimetreye ulaştı. Havanın eksi 1 derece civarında seyrettiği şehirde Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyeleri tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürdü. İzmir Yolu’nda bazı noktalarda buzlanma ise beraberinde kazaları getirdi. Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı noktalarda trafik kilitlendi. Belediye otobüsleri ve taksi dolmuşlar duraklarına ulaşamayınca vatandaşlar burada uzun kuyruklar oluşturdular. Yoğun kar yağışı nedeniyle  Mustafakemalpaşa ilçesinde 12, Karacabey ve İznik ilçelerinde 3’er, Orhaneli’de 2 ve Orhangazi’de ise, 1 köy yolu ulaşıma kapandı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) hava muhalefeti nedeniyle dün sabah yapılması planlanan bazı seferlerini iptal etti.

ULUDAĞDA KAR 140 SANTİMETRE

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 1,4 metreye ulaştı. Sıcaklığın en düşük sıfırın altında 12, en yüksek sıfırın altında 10 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da, kar yağışının bugün ara vermesi, sonraki günlerde aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Jandarma ekipleri, k Uludağ’a zincirsiz araç çıkışına izin vermiyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de yoğun kar yağışı yaşanan Uludağ’ın eteklerindeki dağ ilçelerine ulaşımın kesintiye uğramaması için aralıksız çalışıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X