Hafta başında hava değişiyor! Kuvvetli sağanak yurt genelinde etki edecek

Pazartesi günü yağışlar yurt genelinde etkisini gösterecek. Gök gürültülü sağanak yağışlar İstanbul’da da etkili olacak.

Hafta başında hava değişiyor! Kuvvetli sağanak yurt genelinde etki edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Aydın, Uşak ve Denizli çevreleri ile yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Tekirdağ, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevreleri ile Balıkesir’in kıyı, Giresun’un iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, zamanla Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın

(Pazar) sabah saatlerinden sonra Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zamanla fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Son dakika: Hafta başında hava değişiyor Kuvvetli sağanak yurt genelinde etki edecek

Meteoroloji’nin 5 günlük hava durumu raporunda pazatesi günü yağışların tüm yurtta etkili olacağı öngörülüyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zamanla fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir’in kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, İç Ege’nin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Aydın, Uşak ve Denizli çevreleri ile yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz’in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zamanla fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Giresun’un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X