Hafta ortasından itibaren havalar soğuyacak

Türkiye, hafta ortasından itibaren soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girecek. Yılbaşı gecesi ve yeni yılın ilk günlerinde, yoğun kar yağışı ve sıcaklıkta hissedilir düşüş bekleniyor.

Hafta ortasından itibaren havalar soğuyacak

Türkiye’nin hafta ortasından itibaren soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği, yoğun kar yağışı ve sıcaklıkta hissedilir düşüş beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, salı günü akşam saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava ülkede etkili olacak.

Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarının salı günü yağmurlu, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi öngörülüyor.

Ülkenin kuzey iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının çarşamba günü, Marmara’nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor.

Kuzey iç ve doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışlarının, yılbaşı günü İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir’in kuzeyi ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğunlaşması tahmin ediliyor.

Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Akdeniz bölgesinde görülmesi beklenen yağışların, 1 Ocak 2016 Cuma yeni yılın ilk gününde, İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Yağışlı sistemin Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda etkili olduktan sonra cumartesi günü yurdu terk etmesi öngörülüyor.

Sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak

İstanbul’da çarşamba günü öğle saatlerinden sonra beklenen kar yağışlarının aynı gün akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam etmesi tahmin ediliyor. Kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yer yer tipi olayı da bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren Türkiye genelinde hissedilir derecede (8-15 derece) azalacağı öngörülüyor.

Açıklamada, beklenen kar yağışları ve soğuk hava nedeniyle başta ulaşımda aksamlar olmak üzere buzlanma, don ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X