Hafta sonu kar geliyor

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya genelinde hafta sonu karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği bildirildi.

Hafta sonu kar geliyor

Hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, hafta sonuna kadar havanın güneşli ve soğuk geçeceğini belirterek, cuma gününden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görülebileceğini kaydetti.

 

Tarınç, “Ülkemiz, yüksek basınç merkezinin etkisi altında. Gündüzler güneşli, geceler soğuk. Cuma gününe kadar yağış beklentimiz yok. Gece sıcaklıkları özellikle Eskişehir il genelinde sıfırın altında 4-10 dereceye kadar düşüyor. Bu konuda don ve buzlanma uyarımız var. Kış mevsiminde olmamıza rağmen 15-20 gün öncesinin havasını yaşıyoruz ama cuma günüden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yeni alçak basınç merkezi ve buna bağlı soğuk havayla bölgemiz genelinde yağışlar bekliyoruz. Cuma gecesi, cumartesi, pazar ve pazartesi günü yağışlar genellikle karla karışık ve kar yağışı şeklinde olacak. Yağışlar kuvvetli değil, hafif şekilde olacak. Soğuk havası olacak. Sıcaklıklar 6-8 derece düşecek. Kuzeyli rüzgarlar da, bu sıcaklığı daha da düşük hissetmemize neden olacak. Şuanda içinde bulunduğumuz günlerde en yüksek hava sıcaklığımızı 11 derece beklerken, cumartesi günü en yüksek hava sıcaklığımız 2 derece olacak. Bu ani sıcaklık değişimi ve gelecek olan soğuk havaya karşı ilgilileri, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X