Haftada 2 defa mutlaka tüketin!

Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda beyaz etin beslenmeye olan inanılmaz faydaları ortaya çıktı. Özellikle hindi eti ve tavuk eti haftada iki gün tüketildiğinde sağlığımıza inanılmaz faydalar sağlıyor. İşte tavuk veya hindi etinin sağlığımıza olan fay

Haftada 2 defa mutlaka tüketin!

Kaliteli protein, düşük yağ ve vitamin-mineral zengini tavuk ve hindiyi  haftada 2 defa tükettiğimizde beslenme için oldukça sağlıklı oluyor ve vüdumuzda bir takım değişiklikler sağlıyor.

 İşte beyaz etin sağlığımıza olan faydaları…

Kan yapıcı etkisi vardır 

Tavuk ve hindi eti anemiyi önleyen “hem” formunda demir içermektedir. Vücut, bu demir formunu sebzeler gibi bitkisel gıdalarda bulunan “hem formunda olmayan demirden” daha iyi değerlendirir.

Vitamin emilimini arttırır 

Demir ve çinko başta olmak üzere tavuk ve hindi etinde bulunan organik ve inorganik besin maddeleri daha iyi emilir ve değerlendirilir.

Kemiklerin dayanıklılığını arttırır

Beyaz et içermeyen bir diyet, kemik sağlığının korunmasında son derece önemli olan kalsiyum, D vitamini, B-12 vitamini, protein ve omega yağasitleri bakımından yetersiz ve eksik kalır.

Şeker hastalığından korur 

Göğüs eti içeren yüksek proteinli ve düşük karbonhidratlı bir diyet kan şekerinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olur.

Kanserden ve trioit hastalıklarından koruyor 

Beyaz et değerli bir çinko kaynağıdır. Çinko, optimal bağışıklık fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur ve yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.

Aynı zamanda içerisinde bol miktarda selenyum barındıran beyaz et, düzenli ve yeterli miktarda tüketildiğinde kanserden ve troit hastalıklarından koruyucu etki göstermektedir.

Zayıflamak için birebir 

Zayıflama diyetlerinde, yüksek proteine sahip tavuk ve hindi eti diğer besin gruplarıyla karşılaştırıldığında uzun dönemde daha sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X