Hakaret sanığı savunma yaptı: Cumhurbaşkanı da…

Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği kapsülüyle vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan ile babası Sami Elvan’a karşı Twitter üzerinden yazdığı sözlerle “hakaret, tehdit, kişinin hatırasına hakaret” suçları

Hakaret sanığı savunma yaptı: Cumhurbaşkanı da…

1 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle açılan davanın İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına Elvan ailesinden kimse katılmadı, aileyi avukatları temsil etti. Dünkü duruşmaya hem sanık Mustafa A., hem de avukatı mazeret bildirerek katılmadı. Elvan ailesinin avukatı Oya Aslan, “Hakaretten birçok kişi tutuklanıyor. Cumhurbaşkanı’na hakaretten bizim meslektaşımız da tutuklandı. Suçun mahiyeti ve toplumda uyandıracağı infialin gözönünde bulundurularak tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi ancak hakim, dosya kapsamını gözeterek bu talebi reddetti.

“SUÇLAMAYI KABUL EDİYORUM…”

Önceki celse hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Batman’da yakalanarak talimatla ifadesi alınan sanık Mustafa A.’nın ifadesi okundu. İfadesinde Kayseri’de tüccar olduğunu belirten Mustafa A., talimatla verdiği savunmasında şunları söyledi: 

“Hakkımdaki suçlamayı kabul ediyorum. İddianamade bahsi geçen yazılar bana aittir. Şahsı tanımıyorum. Ülkenin Cumhurbaşkanı şahsa aynı cümleyi kullandı, ben de ondan aldığım cesaretle aynı cümleyi kullandım. Paylaşımı yaptığım sırada tv de sokaklardaki terör olaylarının Berkin Elvan’ı anmak adına yakıp yıkmasından etkilenerek bu cümleyi sarf ettim. Ben anayasal hakkımı kullanarak yorum yaptım. Kimseye hakaret etme niyetim asla olmamıştır. Suçsuzum, beraatimi istiyorum.”

Tutuklama ve beraat taleplerini reddeden hakim, sonraki duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X