Hakem heyetlerine rekor başvuru

Tüketicilerin en çok bankalarla sorun yaşadıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, bu sorunların devletin etkin denetimleriyle ve hukuk mücadelesiyle çözüleceğini belirtti.

Hakem heyetlerine rekor başvuru

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, ülke genelinde karara bağlanan 2 milyon 200 bin şikayetin karara bağlandığını söyledi. 

Bunların 1 milyon 973 bininin bankalarla ilgili olduğunu ve tüketicilerin hak arama konusunda mücadelesini sürdürdüğünü belirten Yılmaz, ”2014 yılında ülke ve il genelinde tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurular geçen yıllara oranla rekor düzeydedir. Ülke genelinde 2011 yılında hakem heyetlerinde sonuçlandırılan şikayet sayısı 165 bin iken, 2014 yılında bu sayı 2 milyon 200 bini aşmıştır. Bursa’da ise 2012 yılında hakem heyetlerinde karara bağlanan şikayet sayısı 30 bin 768 iken, 2014 yılında şikayet sayısı 128 bine ulaşmıştır. Ülke genelinde karara bağlanan 2 milyon 200 bin şikayetin 1 milyon 973 bini bankalarla ilgilidir. Bu durum, ülkemizde bankalarla ilgili yapılan denetimin ne kadar sağlıklı olduğunun en çarpıcı bir örneğidir” dedi.

HER YIL ARTIYOR

Hukuk mücadelesine rağmen tüketici sorunlarının tam olarak çözülemediğini dile getiren Yılmaz, söz konusu sorunların başında gelir dağılımındaki adaletsizliğin geldiğini kaydetti. 

Tüketicilerin dolaylı vergiler, banka masrafları, tüketici kredileri, kredi kartı aidatı, kaçak elektrik, devre tatil, kapıdan satış, mesafeli sözleşmeler ve gıda zamları gibi problemleri olduğunun altını çizen Sıtkı Yılmaz, bu sorunların azalacağına her yıl kartopu gibi büyüdüğünü ifade etti.

ETKİN DENETLENMELİ

Tüketicinin temel sorunlarının çözümünün üç yoldan mümkün olduğuna dikkat çeken Yılmaz, ”Devletin etkin denetimi, hukuk mücadelesi, tüketicinin tüketimden gelen gücünü örgütlü ve kararlı bir şekilde kullanması” diye konuştu. 

Yılmaz, bunun yanı sıra tüketicinin demokratik yöntemlerle tüketimden gelen gücünün harekete geçirmesinin ise en etkili yol olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X