Hakkari Üniversitesi Rektörü tutuklandı

Daha önce çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Ceylan, savcının itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı.

Hakkari Üniversitesi Rektörü tutuklandı

Hakkari’de yürütülen soruşturma kapsımanda 6 gün önce gözaltına alınan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubakir Ceylan, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılarak yurt dışına çıkışı yasaklandı.

Kararın ardından savcının itirazını değerlendiren mahkeme, Rektör Ceylan hakkında yeniden yakalama kararı çıkardı. Bunun üzerine Rektör Ceylan, dün Van’dan Hakkari’ye giderken polis tarafından gözaltına alındı. Rektör Ceylan, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde mahkemeye çıkarıldı.

Hakkari Cezaevine götürüldü

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları ve bu örgüte yardım ve yataklık suçundan tututuklandığı belirtilen Rektör Ceylan, eli kelepçeli adliye binasından çıkarıldıktan sonra Hakkari Cezaevine götürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X