Hakkari Üniversitesi’nden Sertifika Töreni

Hakkari Üniversitesi, başlatılan TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi eğitimini başarıyla tamamlayan personeline düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Hakkari Üniversitesi’nden Sertifika Töreni

Üniversite lokalinde gerçekleştirilen sertifika törenine Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada, Genel Sekreter Şanser Kutluk ile sertifika alan akademik ve idari personel katıldı. Hakkari Üniversite yetkilileri, kalite açısından yönlendiren ve kontrol eden yönetim sistemini, birbiriyle ilgili olan ve karşılıklı etkileşimde bulunan birimlerin politikasını ve hedeflerini belirlemek, bu hedefleri gerçekleştirmek için akademisyenler ile idari personellerin Türk Standartları Enstitüsü tarafından üniversite bünyesinde “TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi” eğitim programı düzenlediklerini belirttiler. Kalite Sistem Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hakan Gündoğmuş, 2014 yılının Kasım ayında Hakkari Üniversitesi olarak ilk önce ‘Kalite’ çalışmaları için bir koordinatörlük kurduklarını söyledi. Gündoğmuş, “Sayın rektörümüzün katkıları ile eğitimlerimize kalite koordinatörlüğünde bulunan hocalarımızla başladık. Türkiye’de birkaç üniversitenin sahip olduğu bu sertifikaya, biz de gönüllü olduk ve yapılan araştırmalar sonucunda bu sertifikayı Türk Standartları Enstitüsü ile yaptığımız protokol kapsamında rektörlüğün idari bölümündeki bütün memurlara aldırdık. Üniversitemizi kalite açısından yönlendiren ve kontrol eden yönetim sisteminin birbirleri ile ilgili üniversitenin tüm unsurları ile ilgili karşılıklı etkileşimde bulunarak üniversitemizin tüm kesimlerine hitap edecek şekilde elbirliği ile kurmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda aldığımız eğitimler sonucunda bir çalıştayımız kaldı. Yapacağımız çalıştay sonrasında dış tetkik firmaları, (büyük ihtimalle Türk Standartları Enstitüsü olacak) üniversitemize gelecek ve kalite açısından tamamen bağımsız, objektif bir gözle üniversitemizi inceleyecek daha sonra uygun görülürse ‘Kalite Yönetim Sistemi’ sertifikamızı alacağız” dedi. Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ise, “Öncelikli olarak bu eğitime katılarak üniversitemizin gelişmesi için özveride bulunan tüm akademisyen ve idarecilerimizi kutluyorum. Hakkari Üniversitesi olarak Türkiye’de bu Kalite Yönetim Sistemini uygulayan üniversitelerin başında geldiğimiz için çok mutluyuz. Önceliğimiz kaliteli bir şekilde dünya standartlarında hizmet verebilmek. Bizim için personellerimizin ve öğrencilerimizin memnuniyeti çok önemlidir. Kalite Yönetim Sistemlerinin temel anlamı, kıt kanaat kaynakların rantablı şekilde en iyi nasıl kullanılacağı şeklindedir. Hakkari Üniversitesi olarak biz bu işe gönül koyduk. İnşallah 2016 yılının başlarında Kalite Yönetim Sistemi sertifikamızı alarak üniversitemizin idari ve akademik bölümlerinde bu hizmetleri vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X