Hakkari Valiliği’nden kimyasal gaz açıklaması

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Güvenlik güçlerimizin Yüksekova ilçemizde yaptığı operasyonlarda, kimyasal gaz ve benzeri unsurların kullanılması kesinlikle söz konusu değildir” denildi.

Hakkari Valiliği’nden kimyasal gaz açıklaması

Hakkari Valiliğince bazı HDP milletvekillerinin ileri sürdüğü, “Yüksekova’da güvenlik güçlerince bölücü terör örgütü mensupları ile örgüt unsurları tarafından açılan çukur ve barikatların temizlenmesine yönelik yaptığı operasyonlarda, kimyasal gaz kullanıldığı” iddiasının tamamen asılsız olduğu bildirildi.

 

Valilikten yapılan açıklamada, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’ın açıklamalarına istinaden çeşitli yazılı ve görsel medya organlarında yer alan ve “Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerince bölücü terör örgütü mensupları ile örgüt unsurları tarafından açılan çukur ve barikatların temizlenmesine yönelik yaptığı operasyonlarda, 19.03.2016 günü kimyasal gaz kullandığı”na yönelik iddiaların tamamen asılsız olduğu belirtildi.

 

Açıklamada, “Güvenlik güçlerimizin Yüksekova ilçemizde yaptığıoperasyonlarda, kimyasal gaz ve benzeri unsurların kullanılması kesinlikle söz konusu değildir. Bu tür haberler bölgede yapılan operasyonların engellenmesine yönelik, kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan, kasıtlı olarak yapılmış gerçek dışı haberlerdir” ifadesine yer verildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X