‘Halep alınana kadar durmak yok’

Esad yönetimi son askeri harekatıyla Suriye’nin Türkiye ile olan sınırını güvence altına alarak Halep kentini geri almayı hedefliyor.

‘Halep alınana kadar durmak yok’

Rusya’nın hava saldırıları, İran ve Lübnan’dan Hizbullah’ın da desteğini alan Suriye ordusu son haftalarda Halep civarında önemli ilerlemeler kaydetti. 

 

Devlet Başkanı Beşar Esad’ın danışmanı Buteyna Şaban, ‘Halep’i terör suçlarından temizlemeyi’ hedefleyen askeri operasyonun durmayacağını söyledi ve amaçlarının kenti almak ve ‘Türkiye ile sınır hattının güvenliğini sağlamak’ olduğunu açıkladı. 

Başkent Şam’da konuşan Şaban, beş yıldır devam eden iç savaşa diplomatik yollardan çözüm bulunabileceğine inanmadığını vurguladı ve ateşkes önerilerinin ‘terörizme son vermek istemeyen’, gerileyen isyancıları kurtarmak isteyen devletlerden geldiğini söyledi. 

 Şaban askeri harekatın aynı hızla sürüp sürmeyeceği konusundaki soruyu ise, ‘Allah izin verirse, kesinlikle’ diye yanıtladı. 

CENEVRE’YE GİDECEĞİZ 

Bu arada Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Konseyi, 24 Şubat’a ertelenen Cenevre’eki müzakerelere katılacaklarını açıkladı. 

Yüksek Müzakere Konseyi Sözcüsü Salim Muslet, ‘Evet gideceğiz. Gerçekten bir başarı için gideceğiz ama ciddi bir ortağımız yok’ dedi. 

Muslet çözüm olasılığı için de ‘Eğer sivilleri öldürmeyi durdururlarsa çözüm olacağına inanıyorum’ yorumunu paylaştı. Suriyeli muhalif sözcü ön koşullarının bulunmadığını belirtirken, ‘Sadece BM Güvenlik Konseyi kararının uygulanmasını istiyoruz’ çağrısını yaptı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X