Halep için yardım kampanyası başlattılar

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, yardım dernekleri ile ortaklaşa başlattıkları “Halep’i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar” kampanyası kapsamında, Halep’e 81 TIR un ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Halep için yardım kampanyası başlattılar

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Şeker, Halep’te yaşanan katliamların birçok ülke tarafından kanıksandığını belirterek şöyle devam etti:

“Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar, bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin, hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın bir imtihanıdır.” 

Halep’e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorunda olduklarını vurgulayan Şeker, şunları söyledi:

“Bunun ilk adımı olarak da ‘Halep’i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar’ temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler, Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği ve Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek.” 

Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan da haftaya çarşamba İstanbul’dan yola çıkacak bir konvoy hazırlandığını aktararak şöyle konuştu:

“Sakarya, Ankara, Konya ve Cilvegözü’nde bitirilmiş olacak bir konvoy hazırlığı yapılıyor. İHH’nin başlattığı Memur-Sen’in destek verdiği bu kampanyaya tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımını bekliyoruz. Bursa’dan da inşallah çarşamba günü ikindi namazına müteakip Doğanbey Parkı’ndan konvoyumuzu uğurlayacağız. Sakarya’ya konvoya dahil edeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X